27 / 04 / 2024

Tekfen İnşaat SOCAR'ın yeni yönetim binasını yapacak

Tekfen İnşaat SOCAR'ın yeni yönetim binasını yapacak

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR arasında, SOCAR'ın yeni yönetim binasının yapımına ilişkin sözleşme imzalandı



Tekfen Holding A.Ş., bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR arasında, SOCAR'ın yeni yönetim binasının yapımına ilişkin sözleşme imzalandığını bildirdi.

Tekfen Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, SOCAR'ın yeni yönetim binasının yapımı hususunda projenin anahtar teslim inşaatı için SOCAR tarafından Tekfen İnşaata bir niyet mektubu verildiğinin, projenin toplam tutarının 235 milyon Amerikan Doları olacağının ve Haziran 2010 içerisinde başlaması beklenen projenin 32 ay içinde tamamlanmasının planlandığının daha önce belirtildiği hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi: "Söz konusu niyet mektubuna uygun olarak, 38 katlı, 200 metre yüksekliğinde toplam 100 bin metre kare alana sahip olacak SOCAR'ın Yeni Yönetim Binasının sözleşmesi Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile SOCAR arasında imzalanmış olup, sözleşme bedeli 235 milyon 400 bin Amerikan dolarıdır. İşin süresi 32 ay olup yapıma sözleşme tarihi itibarıyla başlanmıştır."
AA

--

SOCAR'ın binasını Tekfen yapacak

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın Bakü'de inşa edilecek yeni yönetim binası projesi ihalesini Tekfen İnşaat kazandı

Toplam 235 milyon doları bedelli projenin bu ay başlaması ve 32 ay içinde tamamlanması öngörülüyor. Mimarisi Güney Kore'li Heerim Architects'e ait ve birbirine eğik olarak yaslanacak şekilde tasarlanan binanın odak noktasını 173 metre yüksekliğindeki iki kule oluşturuyor. 12 bin metrekare üzerine yapılanacak olan ve 100 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak yeni merkezde, ofis alanının yanı sıra, konferans ve spor salonları, misafirhane, alışveriş ile yemek alanları yer alacak.
Kompleks yaklaşık 2000 çalışana hizmet verecek. Bu projeyle birlikte Tekfen İnşaat'ın Azerbaycan'daki projelerinin toplam bedeli 1.3 milyar dolara ulaşıyor.
Milliyet


Geri Dön