16 / 04 / 2024

Tekfen Kâğıthane OfisPark, Ocak 2012'de teslim edilecek! OfisPark ile yüzde 24 enerji tasarrufu!

Tekfen Kâğıthane OfisPark, Ocak 2012'de teslim edilecek! OfisPark ile yüzde 24 enerji tasarrufu!

Tekfen Emlak Geliştirme tarafından inşa edilen OfisPark projesinin inşaatı sona erdi. A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan proje, konsepti, fonksiyonelliği ve sunduğu geniş yaşam alanlarıyla rahat ve çağdaş bir mekanda çalışma imkânı sunuyor



 

Tekfen Emlak Geliştirme tarafından, avantajlı konumu ve gelişen ulaşım altyapısıyla öne çıkan Kâğıthanede inşa edilen Kâğıthane OfisPark projesinin inşaatı tamamlandığı açıklandı. Kâğıthanenin mevcut dokusuna uyumlu, A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan proje, konsepti, fonksiyonelliği ve sunduğu geniş yaşam alanlarıyla rahat ve çağdaş bir mekanda çalışma imkânı sunduğu vurgulandı.

İnşaatı tamamlanan ve satış-kiralama faaliyetleri hız kazanan Kâğıthane OfisPark projesinin satış ofisinde Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel ve Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaşın katılımı ile bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, inşaatına Ağustos 2009da başlanan ve yaklaşık 75 milyon TL yatırım ile gerçekleşen projenin son aşamasına gelindiğinin altını çizerek, satış ve kiralama faaliyetleri devam eden projenin Ocak 2012de teslim edileceğini açıkladı. Egesel, İstanbulun tarihi semtlerinden Kâğıthanenin kentsel dokusundan ilham alarak tasarlanan Kâğıthane OfisParkın, bölgede kentsel dönüşüme öncülük ettiğine inanıyoruz diye konuştu.

Kâğıthane Ofispark: Yeni ofis normlarını belirleyen bir proje

Egesel şunları söyledi: Ofis hayatının tüm detayları düşünülerek tasarlanan projede, ofislerin yanı sıra alışveriş, yeme-içme, ortak avlu gibi olanaklarıyla bir iş yerinden çok daha fazlasını sunan geniş sosyal yaşam alanları mevcut. Tek ve yüksek ofis bloğu yerine bölgenin dokusuna uygun olarak parçalı ve bir avlu etrafında yaşayan bir yerleşim tercih ettik. Kağıthane OfisParkta, tek katta 230 metrekareden 1.600 metrekare büyüklüğe kadar kiralanabilir alanlar bulunuyor. Kullanım ihtiyacına göre ofis katından, müstakil bloklara kiralama alternatifleri sunuyoruz. Cam köprülerle bloklar arası kolay geçiş imkânı var. Sınıfından ve benzerlerinden farklı olarak, 4,30 metrelik kat yüksekliği ile ferah bir çalışma ortamı sunuluyor.

Kâğıthane OfisPark yüzde 24 enerji tasarrufu sağlıyor

Ömer Egesel, Yerel ve nitelikli malzeme seçimi ve tüm kaynakların verimli kullanımı gibi her türlü yaşam, kullanım ve işletim standartlarına uygun olmasına büyük önem verdik. Sonuçta Kağıthane OfisPark ASHRE 90.1 (Amerikan Bina Enerji Verimliliği Standardı) standardına kıyasla enerji tüketimi olarak yüzde 24 daha verimli olarak tamamlandı. Bu da son kullanıcılara işletme giderlerinde önemli bir avantaj olarak geri dönecek şeklinde konuştu.

Egesel, Kâğıthane OfisParkın Amerikan Yeşil binalar Konseyi tarafından verilen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Office Shell&Core (Çekirdek ve Kabuk) kategorisinde LEED gümüş sertifikası sahibi olacağını da sözlerine ekledi.

İstanbulda Merkezi İş Alanında (MİA) ofislerin boşluk oranı yüzde 3 seviyelerinde

Türkiyedeki emlak piyasası hakkında değerlendirmelerde bulunan Jones Lang LaSalle Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş,  İstanbul A sınıfı ofis stoku yaklaşık 2,7 milyon metrekareye ulaştı. Bu stoğun yaklaşık yüzde 40ı MİAda yer alıyor. MİAnın ana arteri olan Maslak-Zincirlikuyu hattı üzerinde yer alan ofis binalarındaki boş alanlar, 2011 yılı içinde yüzde 3 seviyelerine düştü. Aynı zamanda bilhassa kurumsal şirketlerin ofis taleplerinin artmasıyla birlikte, kiralar da artışa geçti. Önümüzdeki 2 yıl boyunca, tamamlanacak yeni ofis projelerinin sayısı oldukça kısıtlı olduğundan bu bölgede kiraların daha da artacağını bekliyoruz. Ofis alanında Türkiyede çok ciddi bir pazar var, yatırım yapacak yeni yatırımcıların önünün açık olduğunu düşünüyorum. Zamanla ülke yatırım yapılabilir yeterliliğe gelecektir. Özellikle İstanbul, sahip olduğu ikamet ve ticaret potansiyeli açısından Türkiyenin lokomotifi olarak değerlendirilebilir. Bu denli büyük bir lokomotif, değişen ve gelişen makroekonomik ortamda yeni ve modernize yaşam alanları oluşturmayı zorunlu kılacaktır. Kâğıthane bölgesi hızla gelişiyor, değerleniyor.

İyi geliştirilmiş A Sınıfı ofis projelerine ciddi talep var

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, ofis projelerine yönelik olarak kullanıcıların ilgisinin 2011 yılında artarak devam ettiğini söyledi. İstanbulun son yıllarda geliştirilen projelerinin cazibe merkezi haline geldiğini belirten Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, değerlendirmesine şöyle devam etti: Levent ve Maslakın yanı başında bulunan Kâğıthane OfisPark, açık ve ferah mimari konsepti ile 32 bin 700 metrekare A sınıfı ofis ve perakende alanları sunuyor. Projenin başlangıcından bu yana yüzde 30 oranında fiyat artışı kaydeden Kâğıthane OfisPark, kiraları ile bugün Maslak-Levent bölgesine oranla yüzde 20-30 altındadır. LEED Yeşil Bina sertifikası ve Tekfen tecrübesi ile birlikte tasarlanan Kâğıthane OfisPark, işletme maliyetinde de önemli tasarruf sağlayacak. Kiralamaların yeni başladığı Kâğıthane OfisParkta ofis kiracıları şu an için avantajlı.

 


Geri Dön