28 / 03 / 2024

Tekfen'in kalan iş miktarı 1,36 milyar dolar seviyesinde!

Tekfen'in kalan iş miktarı 1,36 milyar dolar seviyesinde!

Tekfen Holdingin 2009 yılı ilk 9 aylık cirosu, 1 milyar 802 milyon lira, dönem karı ise 57 milyon lira olarak
gerçekleşti



Tekfen Holdingten yapılan yazılı açıklamada, Holdingin 9 aylık konsolide cirosunu yüzde 56 oranda taahhüt grubu, yüzde 38 oranda tarımsal sanayi grubu ve yüzde 3'er oranda emlak geliştirme grubu ile ana iş kolları dışındaki diğer faaliyetlerinin oluşturduğu kaydedildi.

Yılın ikinci çeyreğinde 2 yeni proje alan Tekfen Taahhüt Grubu'nun, yılın üçüncü çeyreğinde de tümü Kazakistan'da olmak üzere, toplam tutarı 235 milyon doların bulan 2 yeni proje ve mevcut projelere ilave işler aldığı bildirildi. Piyasadaki iş olanaklarının canlanmasıyla takip/teklif/görüşme aşamasındaki potansiyel projelerle ilgili çalışmaların artarak sürdüğüne yer verilen açıklamada, Taahhüt Grubu'nun kalan iş miktarının 30 Eylül itibariyle 1,36 milyar doları seviyesinde olduğu belirtildi.

Toros Tarım'ın yurtiçi satış miktarının, geçen yıl aynı dönemde küresel krizin başlamasıyla satışların durma noktasına geldiği 3. çeyreğine göre yüzde 120 (405 bin ton), 9 aylık dönemde ise yüzde 11 arttığı ifade edildi.
Üretime hız verilmesiyle üçüncü çeyrekte kapasite kullanım oranının, 2008 yılı aynı dönemine göre ve 2009 yılı ikinci çeyrek dönemine göre artarak, Mersin, Ceyhan ve Samsun'daki işletmelerinin ağırlıklı ortalama kapasite kullanım oranının yüzde 97'ye ulaştığı vurgulandı.

Tekfen-OZ'un, yıl içinde İstanbul Levent ve Kağıthane'de A sınıfı ofis, İstanbul Bomonti, Bodrum ve Konya Meram'da konut ve  İzmir  Konak'ta konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan karma kullanımlı proje olmak üzere toplam 6 adet gayrimenkul yatırım projesinin geliştirme ve inşaat faaliyetlerine devam ettiği, Levent Ofis ile Kağıthane Ofispark projelerinin aktif pazarlamasına kasım itibariyle başlanacağı bildirildi.
AA

Geri Dön