25 / 04 / 2024

Tekirdağ Batı Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı!

Tekirdağ Batı Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesi Karadeniz Mahallesi’ne yaptırılacak olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi için temel atma töreni düzenlendi



Karadeniz Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma törenine, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Millet Vekil Faik Öztrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sadece Süleymanpaşa’nın değil Marmara Denizi’nin de kurtuluşu için önemli bir tesis olduğunu söyleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bu bakımdan bu kararı alanları saygı ve minnetle anacaktır. Süleymanpaşa’nın altını üstüne getiriyorlar. Çağdaş bir şehir, düzgün alt yapının üzerine kurulur. Gerçekten önemli projeyi ortaya koyan ve gerçekleştirenlere bütün Tekirdağ’ın minnet borcu olması lazım” dedi.

Yapılan projelerle, kentin su problemlerini çözmeye çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Artık adı Süleymanpaşa olan yerleşim yerinde kırlı sular, Marmara Denizi’ne dökülmeyecek. Bu sistem buraya gelene kadar 557 gün neler çektiğimizi biz biliyoruz. Bu proje hepimizin gurur projesidir. Ama 290 km batı gurubu, 90 kilometre doğu gurubu bu proje başladığından beri bu tesisi tam 85 kere gezdim. Bir söz verdik herkese. Tekirdağ’ın bütün ilçelerimizde temiz su içireceğiz. Ben bu duygularla bu tesisin buraya gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”. İfadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından, tesisin temeli atıldı.


Hürriyet 


Geri Dön