19 / 04 / 2024

Tekirdağ biyolojik arıtma tesisinin yapım çalışmaları başlıyor!

Tekirdağ biyolojik arıtma tesisinin yapım çalışmaları başlıyor!

Tekirdağ biyolojik arıtma tesisinin yapım çalışmaları başlıyor, Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ’ndan sağlanan krediyle kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri ile Batı Atıksuyu Arıtma Tesisi inşa edilecek




Tekirdağ’ın uzun yıllardan beri hayalini kurduğu biyolojik arıtma tesisinin yapımını da kapsayan projenin ilk etabı olan ‘Tekirdağ Merkez 1. Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı’ yapım çalışmaları başlıyor.

28.09.2012 tarihinde Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde, Tekirdağ Belediye Başkanlığı ile İller Bankası arasında alt kredi anlaşması imzalandı. Alt kredi anlaşması sayesinde şehrin en acil ihtiyaçları olan kanalizasyon ve yağmursuyu şebekeleri ile Batı Atıksu Arıtma Tesisi inşa edilecek.

Tekirdağ Merkez 1. Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı ihalesi 30 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirildi. 18 Eylül 2013 tarihinde Fetvacı Kardeşler İnş. Tic. Ve San. Ltd. Şti ile Tekirdağ Belediyesi arasında sözleşme imzalandı. 30 Eylül 2013 tarihinde Tekirdağ Merkez 1. Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı İşyeri teslimi yapıldı.

İller Bankası yetkilileri ile kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı işini yapacak olan Fetvacı Kardeşler firması yetkilileri ile Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler ve Belediye Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili Fatih Başaran’dan oluşan heyet Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ı ziyaret ederek 1. Kısım kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.


Yıllardır bir hayaldi

Tekirdağ’ın hayalini kurduğu biyolojik arıtma tesisi konusunda yapım aşamasına gelmiş olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Başkan Dalgıç, “Tekirdağ uzun yıllardan bu yana biyolojik arıtma tesisi ve altyapı hamlesinin özlemini çekiyordu. Bu çalışmayı yapmak bize nasip oldu. Biyolojik arıtma tesisi projesinin ilk kısmı olan kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı yapımına başlıyoruz. Tekirdağ’a şimdiden hayırlı olsun” dedi.


250 kilometrelik hat

Tekirdağ 1. kısım kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı ile ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler de, “Yapılacak olan çalışmalar kapsamında çapı Q 200 ile Q 800 arasında değişen toplam 212 kilometre uzunluğunda kanlizasyon şebeke hattı ile çapı Q 300 ile Q 1400 arasında değişen 38 kilometre uzunluğunda yağmur suyu şebeke hattı imalatı yapılacaktır” diye konuştu.



Ankara’da Tekirdağ’a çok büyük ilgi var


Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Belediyesi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ile 3-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Tekirdağ Tanıtım Günleri’ etkinliği, büyük ilgi görüyor. Etkinlikte Tekirdağ Belediyesi hazırladığı stant ile Tekirdağ’ı tanıttı. Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Başkent Ankara’da Tekirdağ’ın tanıtımına katkı sağladıklarını belirterek, “Ankara’da gerçekleştirilen Tekirdağ Tanıtım Günleri’nde Tekirdağ Belediyesi olarak biz de yerimizi aldık. Ziyaretçiler tarafından standımıza büyük ilgi gösterilmesi bizi oldukça mutlu etti. Biz Tekirdağ Belediyesi olarak her platformda ilimizi tanıtıyoruz. Ankara’daki etkinlikte de yerimizi aldık. İlimiz için hayırlı olsun” dedi.   

Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, Emre Köprülü ve Ziyaeddin Akbulut da Tekirdağ Belediyesi standını ziyaret ederek Başkan Dalgıç ile görüştü.


Milliyet


Geri Dön