23 / 04 / 2024

Tekirdağ Kapaklı Kız Öğrenci Yurdu açıldı!

Tekirdağ Kapaklı Kız Öğrenci Yurdu açıldı!

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Kız Öğrenci Yurdu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı katıldı..



Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Kız Öğrenci Yurdu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Turan Demircan, BBP Kapaklı İlçe Başkanı Cemalettin Farımaz, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz ve İlhan Çetinkaya, Kapaklı Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Faik Büyükikiz, Kurs ve Okul Taleb

elerine Yardım Derneği Bölge Sorumlusu Muharrem Davran, çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ve aynı zamanda Kız Öğrenci Yurdu’nun arsasını bağışlayan, Kapaklı Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Faik Büyükikiz, "1 buçuk yıl gibi kısa bir süre içinde bugünlere geldik. Allah bu yurdumuzun yapımında emeği geçen herkesten razı olsun" dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise, "1 buçuk yıl önce hayal dahi edemeyeceğimiz bir olayı gerçekleştirdik. Bu vesile ile bağış yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca, 1 buçuk yıl önce bu meydanda toplandığımızda bazı bağış rakamları telaffuz edilmesine rağmen, o bağışlar gerçekleştirilmedi. Buradan o arkadaşlara sesleniyorum. Yapacağınız yardımlar, çoluk çocuğumuza hizmet olarak geri dönecektir. Bu yurt da bunun en açık göstergesidir" ifadelerini kaydetti.


"KIZLARIMIZ BURADA SEVGİYİ, BARIŞI ÖĞRENECEK"

Kız Öğrenci Yurdu’nun adeta 5 yıldızlı bir otel gibi olduğuna vurgu yapan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, "Bu yapıya bir tuğla dahi olsa destek veren herkesten Allah razı olsun. Bizim bir sözümüz var. Analar ayaklarında beşik sallarken aynı zamanda dünyayı da sallarlar. Çünkü anaların yetiştirdiği çocuklar geleceğe şekil verirler. Bu dünyada savaş var. Ama bu Kız Öğrenci Yurdu’nda kızlarımız sevgiyi, barışı öğrenecek. Bu vesile ile ilçemizde bu tür tesislerin çoğalmasını temenni ediyor, bağışçılarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.


Milliyet



Geri Dön