27 / 04 / 2024

Tekirdağ Kapaklı'ya 21 milyonluk yatırım!

Tekirdağ Kapaklı'ya 21 milyonluk yatırım!

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan Kapaklı İlçesi Karaağaç Mahallesi Kanalizasyon kollektör hattı inşaatı temeli törenle atıldı.





Kapaklı İlçesine bağlı Karaağaç mahallesinde gerçekleşen törene Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın yanısıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçe Belediye Başkanları,  Teski genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, Daire Başkanları ve Karaağaçlı vatandaşlar katıldı. 


 Yapılacak işlerle ilgili teknik bilgiler veren ve sürekli büyüyen Karaağaç’a yatırımların bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Teski Genel Müdürü Dr. Şafak Başa 5 milyon tl 137 bin  liraya mal olacak olan kollektör hattının büyük bir hızla yapılarak  kasım 2016’da  tamamlanacağı belirtti. Toplam 7650 m kollektör hattı döşeneceğini ve  1 adet betonarme köprü yapılacağını hatırlatan Başa  aynı zamanda kollektör hattı yapılırken  imar planındaki imar yolların da açılacağının müjdesini verdi.


Kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da  konuşmasında, “ Daha önce Karaağaç’a geldiğimde buradaki açıktan akan kanalizasyonu gördüm ve Teski’ye  yapılması için talimat verdim.  Projeyi çabuklaştırdık ve bu günlere geldik,  Kapaklıya ve Karaağaç’a yapacağımız hizmetler helal olsun,  önümüzde 36 ay var bu süre içinde hizmet etmeye devam edeceğiz.  Yapacağımız hizmetler hayırlı olsun, kazanan Tekirdağ, olsun  ” dedi.


 Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da  Karaağaç’ın her yıl yüzde 10  büyüdüğünü, hizmetlerin de yüzde 10 fazla olması gerektiğini belirterek “Vergi vermekte 6. olan ilimiz hizmet almakta 65. Sıranın da altında ” dedi.   


Temel atma töreninden sonra da  Başkan Albayrak, protokol üyeleri ve vatandaşlar Kapaklı İlçesi asfalt, yol ve aydınlatma işi toplu açılışını yaptı.


 Karaağaçta İnönü, Emek, Hürriyet Hamdi Kenar, Uğur Mumcu Caddesi ve  104. Cadde olmak üzere 6 yol Kapaklı’da da 7 yol aydınlatıldı.  Aydınlatma da 15 Milyon 491 bin liraya mal oldu.  



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön