29 / 03 / 2024

Tekirdağ Kumbağ'da kanalizasyon ve arıtma sistemi ihaleye çıktı!

Tekirdağ Kumbağ'da kanalizasyon ve arıtma sistemi ihaleye çıktı!

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın açıkladığı Barbaros ve Kumbağ Mahallerinde yapılacak kanalizasyon ve arıtma sistemi ile ilgili ihaleye çıkıldığını, bölgede yeni arıtma sistemlerinin yapıldığını söyledi.



Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın açıkladığı Barbaros ve Kumbağ Mahallerinde yapılacak kanalizasyon ve arıtma sistemi ile ilgili ihaleye çıkıldığını, bölgede yeni arıtma sistemlerinin yapıldığını söyledi.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Şafak Başa, Süleymanpaşa Belediye Meclis Toplantısı’nda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından açıklanan Barbaros ve Kumbağ Mahallerinde yapılacak kanalizasyon ve arıtma sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Göreve geldiği gibi Barbaros ve Kumbağ Mahallerindeki kanalizasyon sorununu çözmeye yönelik Süleymanpaşa Belediyesi ile birlikte çalışmalara başladıklarını söyleyen Şafak Başa, "5 aydır görevdeyim. Göreve geldikten sonra özellikle en çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi kanalizasyon sistemi olmayan yerlerdi. Süleymanpaşa ilçemizin turistik mahalleleri olan Barbaros ve Kumbağ Mahallerimizin kanalizasyon alt yapısı maalesef bu güne kadar yapılmamış. Buradaki proje çalışmalarımız hızlıca revize edildi. Bu projeleri gerçekleştirebilmek için iller bankasından TESKİ Genel Müdürlüğü olarak kredi talebinde bulunduk. Bu taleplerimiz uygun görüldü. Hem Barbaros hem de Kumbağ için gerekli ödenekler sağlandı. Kredi sözleşmeleri imzalandı. İller bankası ile birlikte yer tespit çalışmalarımız da tamamlandı" dedi.

Barbaros ve Kumbağ Mahallerinde kanalizasyon sisteminin kurulması için izlenecek yol hakkında açıklamalarına devam eden Başa, "İlk etapta Barbaros Mahallemizi fosseptikten, vidanjörlerden kurtaracak altyapı çalışmalarının ihalesine çıkmış olduk. 29 Eylül 2015 tarihinde Barbaros Mahallemizin kanalizasyon ihalesine çıkmış oluyoruz. Yer tesliminin ardından 730 takvim günü içerisinde Barbaros Mahallemizin kanalizasyonunu yapmış olacağız. Barbaros’un yanı sıra Kumbağ’da yıllardan beri altyapısı ihmal edilmiş bir mahallemiz. Kumbağ’da da aynı süreç devam ediyor. Burasıyla ilgili de kredi onayı alındı. İhale hazırlıkları devam ediyor. Barbaros’u nasıl ihale ediyorsak Ekim ayının ilk haftalarında bir aksilik olmazsa Kumbağ kanalizasyon inşaatını da ihale edeceğiz. Böylece bu iki önemli turistik yöremizi vidanjörlerden kurtarmış olacağız" diye konuştu.


"KANALİZASYONUN YANI SIRA ATIK SU ARITMA SİSTEMİ DE YAPILACAK"

Kanalizasyon sisteminin tek başına bir anlam ifade etmeyeceğini belirten Başa, atık su arıtma tesisini de planladıklarını kaydetti.

Barbaros ve Kumbağ Mahallerindeki su sorununa da değinen TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "Şuan bu mahallelerimiz Yazır Göleti’nden su alıyorlar. Orada çok ciddi bir arıtma olmadığı için bu mahallelerimize çok kaliteli su veremiyoruz. O konuda da Barbaros Mahallemizde bir tane içme suyu arıtma tesisimiz var ve onu revize ettik. Şuanda daha da iyi bir hale geldi. Yine Kumbağ mahallemizde de paket arıtma tesisi bitmek üzere. Onu da önümüzdeki günlerde açacağız. Naip Barajı’nın bitmesini beklemeden bu bölgemizde suyun iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Ama bu baraj bitip arıtma tesisimiz tamamlandığında Süleymanpaşa’nın içme suyu problemi kalmayacak" ifadelerini kullandı.



Hürriyet 


Geri Dön