29 / 03 / 2024

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nde imar konuşuldu!

 Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nde imar konuşuldu!

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 2017 yılı şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Süleymanpaşa Belediye Meclisi Şubat 2017 Meclis Gündeminde yer alan 11 madde şöyle:



Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 2017 yılı şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.


Süleymanpaşa Gençlik Merkezi Nikah Salonu’nda yapılan ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat başkanlığında başlayan toplantıda yoklamanın ardından, 13 gündem maddesi, komisyon kararları ve gündem harici evraklar görüşülerek karara bağlandı.


Meclise saldırıda bulunuldu

Toplantının son bölümlerinde gündemin 11. Maddesi tartışmalara konu oldu. Perşembe Pazarı olarak bilinen bölgede Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan ve semt pazarı yeri olarak düzenlenen imar düzenlemesini içeren maddenin oylanarak kabul edilmesi sonrası oturuma verilen arada pazarcı esnafından olduğu iddia edilen bazı kişilerce gelir kapılarının ellerinden alındığı gerekçesiyle meclise fiili saldırıda bulunuldu. Saldırıda meclis üyelerine masa-sandalye fırlatıldı. Saldırı sonucu ciddi boyutta maddi zarar meydana geldi.


Meclis üyeleri, saldırganların uzaklaştırılması sonrası yeniden bir araya gelerek gündem maddelerini görüşmeye devam etti. Süleymanpaşa Belediye Meclisi Şubat 2017 Meclis Gündeminde yer alan 11 madde şöyle:

“11-5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve 12.07.2012 tarih ve 28351 sayılı resmi gazetede yayımlanan Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre; İmar planında pazar yeri olarak ayrılmış olan; Yavuz Mahallesi Ruşen Güneş Caddesi ile Tintin Pınarı Caddesinin kesiştiği alanda Pazar yerinin kurulması konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.”


Milliyet


Geri Dön