23 / 04 / 2024

Tekirdağ Süleymanpaşa Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi açıldı!

Tekirdağ Süleymanpaşa Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi açıldı!

Hürriyet mahallesi Okullar bölgesinde açılışı yapılan Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi ile 0 - 14 yaş arası çocukların ruhsal, duygusal ve zihinsel gelişiminin değerlendirilmesi amaçlanıyor.



 Tekirdağ’da Süleymanpaşa ilçesindeki çocuklara psikolojik destek vermek amacıyla belediye tarafından yaptırılan Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılışı törenle yapıldı.

Tekirdağlı çocuklara hizmet verecek olan Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ve Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram Zengin ile davetliler katıldı.


Proje hakkında açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat, “Süleymanpaşa Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler nezdinde çocuk dostu kent patentini almasına yönelik atılmış olan bir adım. Ruh sağlığı merkezimiz daha önce ilkel koşullarda bir konteynırda açılmıştı. Şimdi daha çağdaş bir binada Süleymanpaşa’nın çocuklarına yakışır bir binada hizmet vermeye devam edecek” dedi.

Başkan Eşkinat, Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi’nin yanına yapılacak parka Süleymanpaşa Belediyesi’nin kardeş kenti olan Almanya’nın Bayreuth kentinin isminin verileceğini söyledi.


Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat’ın yaptığı her işin güzel olduğuna dikkat çeken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, “Bugün 665 gündür ikimiz de belediye başkanıyız. Süleymanpaşalılık ismini, Süleymanpaşa vurgusunu tüm Türkiye’ye ve yurtdışına da götürdüğü için ben öncelikle ismi olarak ve Tekirdağ’ın yeni ismini çabuk kabullenilmesi açısından sayın başkanımızı kutluyorum. Bizim derdimiz Tekirdağ’a, Süleymanpa’ya en iyi hizmeti verebilmek” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi’nde görevli Psikolog Müge Başol, çocuklara psikolojik destek verecek merkezin yapacağı faaliyetler hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.


Hürriyet 


Geri Dön