18 / 04 / 2024

Tekirdağ'da metruk binalar yıkılıyor!

Tekirdağ'da metruk binalar yıkılıyor!

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ilçede tehlike yaratan metruk binaların yıkımına devam ediyor. İlçe genelinde bu sene 193 metruk bina yıkıldı.



Tekirdağ'a bağlı Süleymanpaşa Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü, merkez ve kırsal mahallelerde bulunan metruk, yıkılmaya yüz tutmuş, çevre ve insan sağlığı için risk taşıyan binalar ile terk edilmiş ve uyuşturucu madde satışı, fuhuş gibi uygunsuz amaçlarla kullanılan binaların yıkım işlemlerine ara vermeden devam ediyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; Fen İşleri Müdürlüğü yıkım ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, 2020 yılı ocak ayından bu yana merkez ve kırsal mahallelerde toplam 193 metruk binanın yıkıldığı aktarıldı.

Tekirdağ da metruk binalar yıkılıyor!

Vatandaşlardan gelen şikayetler ve metruk binaların oluşturduğu risk dikkate alınarak yıkımların gerçekleştirildiği, yıkımların ardından alanın temizlenerek sorun yaratacak unsurların kaldırıldığı belirtildi. 

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşlardan çevrelerinde risk oluşturan ya da uygunsuz kullanıldığından şüphelendikleri binaları, 0 282 259 529 59 numaralı Süleymanpaşa Belediyesi Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunmaları istendi.
 

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm için eylem planı hazırlanıyor!


Geri Dön