26 / 04 / 2024

Teknik Yapı'dan Kartal'da kentsel dönüşüm projesi!

Teknik Yapı'dan Kartal'da kentsel dönüşüm projesi!

Teknik Yapı tarafından Kartal Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar başladı. Teknik Yapı, yıkılan binaların yerine hak sahiplerine ikişer daire vereceği projeye başlıyor.



Gayrimenkul sektörünün deneyimli firması Teknik Yapı, Kartal Belediyesi öncülüğünde kentsel dönüşüm projesine başladı. Bölhgede yıkılan binaların yerine hak sahiplerine ikişer daire verilecek.   


Kartal’daki 240 dairelik Yücel Sitesi’ni kentsel dönüşüm projesi kapsamında dün yıkan Teknik Yapı, proje kapsamında 990 dairelik depreme dayanıklı proje yapacak.


25 dönümlük alanda 24 blokta toplam 240 dairenin yıkıldığı alanda 990 konut ve 17 ticari ünite inşa edilecek. Yeni projede hak sahiplerine 2+1 ve 3+1 olmak üzere 2’şer daire verilecek.


Yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal’da 46’ncı sitenin yıkımını yaptıklarını ifade etti. Öz, yaklaşık 44 bin kişiyi deprem riskinden kurtardıklarını açıkladı.


Öz, “6306 sayılı yasa Türkiye’nin çıkardığı en önemli yasalardan biridir. Dönüşümün önünü açtı. Kartal’da dönüşümü hızla yapıyoruz. Bu alanlardan inşaat harcı almıyoruz” şeklinde konuştu.


Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da, 1990 yılında yapılmış bir sitenin bu kadar kısa zamanda çürüğe çıkıp yeniden yapılmasının, milli servet kaybı olduğunu açıkladı. Durbakayım, devletin beklenen deprem riskine karşı dönüşüm politikasındaki kararlı ve yapıcı politika izlediğini anlattı. 


Durbakayım, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunacağımız raporda betonarme binaların böyle 10-20 senede riskli yapı sınıfına girmesine sebep olanlara mevcut müeyyidelerden çok daha ciddi yaptırımlar getirilmesini önereceğiz” açıklamasında bulundu.



Milliyet


Geri Dön