25 / 04 / 2024

Teknokent projesi Sarıyer'de kurulacak!

Teknokent projesi Sarıyer'de kurulacak!

MEF Üniversitesi ve Icon Grup tarafından Sarıyer-Zekeriyaköy bölgesinde teknokent projesi kurulması için imzalar atıldı. Teknokent'in 2019 yılının sonunda açılması planlanıyor.



MEF Üniversitesi ve Icon Grup, İstanbul’un Sarıyer-Zekeriyaköy bölgesinde, yapay zekâ, dijital teknolojiler ve endüstri 5.0 odaklı, uluslararası ortaklı teknokent projesi kurulması için anlaşma imzaladı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ar-Ge birimleri için çekim merkezi olmasını hedeflediklenen Teknokent'in 2019 yılının sonunda açılması planlanıyor.

Erdal Alkış, proje ile ilgili “Teknokentimiz ülkemizin Silikon Vadisi olacak. Gerek 3. Havalimanı’na gerekse de İstanbul’un finans ve ticaret merkezine olan yakınlığıyla Sarıyer’de bulunan teknokentimiz için MEF ile ortaklık yapmaktan mutluyuz. Teknokentimizde uluslararası yabancı yatırımcılar da yer alıyor. Çok yakında Dünya Bankası ile de işbirliği yapılacak. Teknokentimizde yabancı yatırımcılarımızın ana hedefi Türkiye’de üretilen yeni teknolojilerin dünyaya pazarlanmasını sağlamaktır” açıklamasında bulundu.


Geri Dön