29 / 03 / 2024

Teknoloji devi Google’ın Türkiye ekonomisine katkısı 3,3 kat arttı

Teknoloji devi Google’ın Türkiye ekonomisine katkısı 3,3 kat arttı

Teknoloji devi Google, düzenlediği bir etkinlikte Türkiye'de ürettiği hizmetleri ve ekonomiye katkılarını içeren raporu açıkladı. İşte detaylar...



Google ürün ve hizmetlerinin desteklediği ekosistemin ekonomik büyüme ve sosyal refaha etkilerini ortaya koymak ve anlamak amacıyla bağımsız denetim kuruluşu Deloitte tarafından “Google Ekosistemi Sosyo-Ekonomik Değer Raporu” yayınlandı.

Google Haritalar, kullananlara 39 milyar TL’lik yakıt ve zaman tasarrufu sağladı!

Teknoloji devi Google,  etkinlikte ilk olarak şirketin 2021 yılındaki ekonomik değerine değindi. Bununla ilgili “Google’ın 2021 yılında dört temel ürün ve hizmet kategorisiyle oluşturduğu ekonomik değer, 476 milyar TL’ye ulaşarak GSYH’nin yüzde 6,6’sına denk gelmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Etkinlikte farklı başlıklar altında açıklamalar da yapıldı.  Google Haritalar’da bu başlıklardan birisiydi. Şirketin açıklamasına göre; Türkiye’de 36 milyon kişi tarafından kullanılan Google Haritalar, kullanıcılarına 39 milyar TL’lik yakıt ve zaman tasarrufu sağladı. Ayrıca şirket, 2021 yılında Türkiye ekonomisine 2018’e oranla 3,3 kat daha fazla katkıda bulunduğunu söyledi.


Geri Dön