27 / 04 / 2024

Teknoloji devi Microsoft'ta neler oluyor? Net kârı 7 yıldır ilk kez düşüşte!

Teknoloji devi Microsoft'ta neler oluyor? Net kârı 7 yıldır ilk kez düşüşte!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Microsoft, global ölçekte resesyon beklentisiyle birlikte ekonomideki olumsuz etkiyi yeni yılın ilk günlerinden beri hissediyor. Dev şirketin maddi olarak sıkıntılı bir süreç yaşarken, bu kez de kâr oranının yüzde 12 düştüğü bilgisi geldi.  Geçen



İSSE BAŞI KÂRI DA İNİŞTE

Şirketin net kar oranı aynı dönemde yüzde 12 azalış gösterirken, böylece 16,4 milyar dolara geriledi. Geçen yıl net karı aynı dönemde 18,8 milyar dolar olarak gerçekleşen şirketin, hisse başına karı da bu dönemde 2,48 dolardan 2,20 dolara indi.

İSTİHDAMDA AZALMAYA GİDİYOR

Dünyaca ünlü teknoloji devi Microsoft, geçen hafta bir açıklama yaparak, yaklaşık 10 bin çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu. Bu kararla,  şirketin 8 yılı aşkın süredir en büyük işten çıkarma hamlesine imza atacağı yorumu yapılıyor.

Teknoloji devi Microsoft ta neler oluyor? Net kârı 7 yıldır ilk kez düşüşte!

Microsoft Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella, konuyla ilgili şirket çalışanlarına gönderdiği yazıda, müşterilerin dijital harcamalarını optimize ettiğini belirterek, "Bunun yanında dünyanın bazı bölgeleri resesyonda olduğu ve diğer bölgeler de resesyon beklediği için bütün sektörlerdeki ve coğrafyadaki kuruluşların temkinli davrandığını gözlemliyoruz"  yorumlarına yer vermişti.

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?

Ev temizliğinde çalışanlara müjde! Sigortalı ve emekli olabilirsiniz!

Elinde 1 doları bile olan okusun! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Şubat’ta tam bu kadar olacak!

 


Geri Dön