26 / 04 / 2024

Teknosa 2010'da 81 ilde mağazaya sahip olacak!

Teknosa 2010'da 81 ilde mağazaya sahip olacak!

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, 2010 yılında Türkiye'de 81 ilde mağazaya sahip olmayı planladıklarını söyledi



Kriz döneminde yaptığı yatırımlara ara vermeyen Teknosa'nın Genel Müdürü Mehmet Nane, mağazalarının bulunmadığı şehirlerde de mekân aramaya devam ettiklerini ve 2010 yılında Türkiye'de 81 ilde mağazaya sahip olmayı planladıklarını açıkladı.

Nane, 65 ilde 230'un üzerinde mağaza sayısı ile toplam 80 bin metre karede hizmet sunduklarını belirterek, Teknosa mağazalarında yılda 55 milyon ziyaretçinin ağırlandığını kaydetti.
Mehmet Nane, tüketicilerin kriz döneminde öne çıkan evde vakit geçirme alışkanlıkları paralelinde yeni mağaza konseptleri geliştirdiklerine dikkati çekerek, daha geniş hizmet alanı ve ürün çeşitliliği sunan "Exxtra" mağazalarını (1.000-2.000 metrekarelik mağaza) bu anlayışla hayata geçirdiklerini hatırlattı.
Önümüzdeki hafta iki yeni mağaza açılışı gerçekleştireceklerini,  İzmir  Agora'daki mağaza açılışının ardından 29 Ekim'de Forum İstanbul bünyesindeki "Exxtra" mağazasını İstanbulluların hizmetine açacaklarını kaydeden Nane, her iki açılışta da müşterilere fiyat konusunda fırsatlar sunacaklarını ifade etti. Özellikle sabah saat 6.00'da gerçekleştirilecek Forum İstanbul mağazasının açılışına özel "büyük indirimler" yapılacağını belirten Nane, "Bugüne kadar, Türkiye'de hiç yaşanmamış bir indirim söz konusu olacak" dedi.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ekonomik krizde sektör küçülürken biz yüzde 15 büyümeyi başardık 
 
Sabancı Holding iştiraki Teknosa, kuruluşunun 9. yılında 235 şubeye ulaştı. 2005-2006'da yüzde 100 büyüme gerçekleştiren şirket bundan sonraki yıllarda daha düşük oranla da olsa büyümeye devam etti. 
 
Küresel krizin geçen yılın ikinci yarısında Türkiye'yi de etkisi altına almasının ardından teknoloji perakendeciliğinin yüzde 15 küçüldüğüne dikkat çeken Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, "Geçen yılın bu döneminden bugüne yüzde 15 büyümeyi başardık. Seneyi yüzde 16 büyümeyle kapatacağımızı umuyoruz. Gelecek yıl da aynı oranda büyümeyi hedefliyoruz." dedi.

Mehmet Nane, büyüme hedeflerini metrekare bazında hesap edeceklerini, 2010'da mağazalarına 15 bin metrekare daha ekleyeceklerini kaydetti. 65 il ve 29 ilçede 235 şubesi bulunan Teknosa, 80 bin metrekarede 55 milyon ziyaretçiye hizmet veriyor. Şirket bir önceki yıl 60 bin metrekare iken bu yıl açılan mağazalarla 80 bin metrekareyi geçti. Gelecek yılki hedef gerçekleştiğinde hizmet alanı 100 bin metrekareye ulaşacak. Doğudaki tüketici ile batıdaki tüketicinin ihtiyaçlarının aynı olduğunu, sadece fiyat skalasında değişikliğin olduğunu işaret eden Nane, "Hem güncel mağazalarımızda genişletme çalışması yapacağız hem de yeni şehirlerde mekân arayışlarına devam edeceğiz. 2010'da Türkiye'nin 81 ilinde mağazaya sahip olacağız." şeklinde konuştu. Oyun konsolu, DVD koleksiyonu ve ev elektroniği konusunda geniş ürün yelpazesi sunan Extra konseptini geliştiren şirket, bu çerçevedeki ilk mağazasını 28 Ekim'de İzmir Agora Alışveriş Merkezi'nde açacak. Bununla birlikte İzmir'de 17 şubesi olacak Teknosa, İstanbul'daki 69. mağazasını da 29 Ekim sabah 6'da Bayrampaşa'daki Forum İstanbul'da açacak. Açılışlarda indirim kampanyaları düzenleyeceklerini açıklayan Nane, 1,5 liradan USB flash disk, 2 bin liranın çok altında 50 inch LCD televizyonlar satacaklarını söyledi. Ikea'nın sırrını herkesin bilmesine rağmen taklit edilememesini örnek vererek kendisinin de başarı sırrını vermekten çekinmeyeceğini dile getiren Nane, başarılarını şu şekilde formüle etti: 'Düşük fiyat, kaliteli hizmet.' Satıştaki sorunları çözmek için 1 milyon dolara bir CD'lik program alarak dünyada bu programı kullanan ikinci perakendeci olduklarını belirten Nane, satış sonrası hizmeti eksiksiz verebilmek için de Teknosa Asist hizmetleri genişletilerek 30 mağazada teknik destek departmanı oluşturacaklarını kaydetti.

Mehmet Nane, 7 mağazaya 1 teknisyeni yerleştirerek 3 aydır denediklerini belirterek, bu hizmeti yaygınlaştıracaklarını, çünkü mağazaya sorunla gelenlerin yüzde 90'ının problemlerinin mağazada çözümlendiğini bildirdi. Türk toplumunun aşırılık ve sivrilikten hoşlanmadığını söyleyen Nane, bunun yerine sinerjiyi tercih ettiklerini dile getirdi.
Serkan ŞAHİN/Zaman

Teknosa'nın 81 ilde mağazası olacak

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, 65 ilde mağazaları bulunduğunu, diğer illerde de mekan aradıklarını söyledi. 2010 yılında Türkiye'de 81 ilde mağaza sahibi olmayı planladıklarını ifade eden Mehmet Nane, "230'un üzerinde mağazada yılda 55 milyon ziyaretçi ağırlıyoruz" dedi. 9 yıldır hizmet verdikleri sektörde fiyat kadar satış sonrası hizmete de önem verdiklerini vurgulayan Nane, "Tüketici ürün alırken satış sonrası hizmetleri de dikkate almalı. Bugün ücretsiz eve teslim, ücretsiz montaj gibi satış sonrası ücretsiz hizmetler sadece Teknosa'da bulunuyor" dedi. Mağazalarda teknik destek departmanları oluşturacaklarını da ifade eden Nane, "Türkiye genelinde 30 mağazada hizmete girecek `help desk' hizmeti ile artık müşteriler elektronik ürünlerinde yaşayacakları basit problemleri Teknosa mağazalarında giderebilecek" diye konuştu. Nane, 1000 ve 2000 metrekare arasındaki mağazaları Extra konseptinde tekrar açacaklarını, 29 Ekimde bu Forum İstanbul'daki mağazalarını açacaklarını söyledi.
Türkiye

Teknosa'da çay ve simitin yanında telefon 4.90 lira

Teknosa bu hafta yapacağı açılışta müşteriyi simit ve çayla karşılayacak. 100 ayrı üründe yüzde 50'ye varan indirimin uygulanacağı açılış günü 40 liralık kablosuz telefon 4.90 TL'den satılacak

YELDA ŞUMNULU  İSTANBUL

Teknosa, bu hafta içinde açacağı iki yeni mağazada büyük indirime hazırlanıyor. İlk olarak 28 Ekim Çarşamba günü yenilenen Teknosa İzmir Agora mağazası hizmete açılacak. 29 Ekim Perşembe günü ise Bayrampaşa Forum İstanbul bünyesindeki Exxtra mağazası kapılarını açacak. Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, mağazanın Türkiye'de bugüne kadar hiç görülmemiş indirimlerle açılacağını söyledi. 29 Ekim sabahı saat 06.00'da gerçekleştirilecek açılışta 1.5 liraya 1 GB USB stick ve 4.90 TL'ye deck telefonların da dahil olduğu 100'ün üzerinde üründe yüzde 20-50 arasında indirim olacağını belirten Nane "50 inç LCD televizyonlar bugüne kadar görülmemiş derecede ucuz satılacak" dedi.

BU AÇILIŞTA İZDİHAM OLMAYACAK

Teknoloji market açılışlarındaki izdihamın, mağazalarında yaşanmaması için tedbirleri aldıklarını dile getiren Genel Müdür Mehmet Nane, müşteriyi açılışta sabah 06.00'da çay ve simitle karşılayacaklarını söyledi. Fiyatlar konusuna değinen Nane, grup ve Teknosa olarak en büyük başarılarından bir tanesinin geçici heveslerden uzak durup süreklilik sağlamak olduğunu vurguladı. Her şeyin aşırısının zarar verdiğine inandığını aktaran Nane "Arkası olmayan ürüne indirim yapmıyoruz" diyerek, müşteriyi hayal kırıklığına uğratmanın sürdürülebilir başarı hedefine zarar verdiğini söyledi. Bugün itibariyle 65 ilde ve 29 ilçede 235 mağazaları bulunduğunu belirten Nane, bu yıl toplam 15 bin metrekare mağaza açarak yıl sonunda 80 bin metrekarelik bir satış alanına ulaşacaklarını söyledi.

HEDEF YIL SONUNA KADAR 250 MAĞAZA

Nane "Yıl sonuna kadar mağaza sayımız 250 olur diye hesaplıyoruz. Eylül sonu itibariyle yüzde 15 büyüdük. Bu büyümeyi yüzde 15 küçülen bir pazarda gerçekleştirdik. 2010 yılında da en az yüzde 15 büyüme hedefliyoruz. Bunun için 20 milyon dolarlık yatırım yapacağız" dedi. Güncel mağazalarını daha da genişletme çalışması içindeki Teknosa'nın, mağazası bulunmayan şehirlerde de mekan aramaya devam ettiğine değinen Nane "2010 yılında ülkemizde 81 ilde mağazaya sahip olmayı planlıyoruz" dedi. Nane şunları söyledi: "Teknosa'nın liderliğinin ve başarısının anahtarı üstün hizmet, uygun fiyattır. 9 yıldır tüketicinin nabzını tutarak, onların ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda hizmet sunuyoruz. Başarımızı 3 katlı, iki çatılı bir binaya benzetiyorum. Katlardan birinde uygun fiyat, ikincisinde ürün çeşitliliği ve üçüncüsünde müşteriye yakın lokasyon var. Çatılardan biri markaya yatırım diğeri de üstün hizmet."

İlk Extra konsepti İzmir'e

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, tüketicilerin kriz döneminde öne çıkan evde vakit geçirme alışkanlıkları paralelinde yeni mağaza konseptleri geliştirdiklerine dikkati çekerek, daha geniş hizmet alanı ve ürün çeşitliliği sunan `Exxtra' mağazalarını bu anlayışla hayata geçirdiklerini anımsattı. Bu konseptten başarılı sonuçlar aldıklarını dile getiren Nane, bunu `Extra' ile devam ettireceklerini, hizmet alanı bin ve 2 bin metre kare arasında olan mağazaları yeniden yapılandırarak Extra konseptinde tekrar açacaklarını bildirdi. Nane, Extra konseptindeki ilk mağazalarını 28 Ekim'de İzmir Agora Alışveriş Merkezi'nde açacaklarını ifade etti.
Yelda ŞUMNULU/Star

Elektronikte, fiyat kadar satış sonrası da önemli
  
Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, 30 mağazada hizmete girecek 'help desk' hizmeti ile müşterilerin basit problemleri mağazada giderip her konuda teknik desteği yerinde alabileceğini açıkladı

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, mağazalarının bulunmadığı şehirlerde de mekan aramaya devam ettiklerini ve 2010 yılında Türkiye'de 81 ilde mağazaya sahip olmayı planladıklarını bildirdi. Teknosa'nın önceki günkü basın kahvaltısında konuşan Nane,
9 yıldır perakende sektöründe faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak, her dönemin özel şartlarını göz önünde bulundurduklarını, bu dönemde fiyat kadar satış sonrası hizmetin de önemli olduğunu vurguladı. Mehmet Nane, dolayısıyla tüketicinin ürün satın alırken satış sonrası hizmetleri de dikkate alması gerektiğinin altını çizerek, ''Bugün ücretsiz eve teslim, ücretsiz montaj gibi etiket fiyatına dahil satış sonrası ücretsiz hizmetler sadece Teknosa çatısı altında sunuluyor'' dedi. Uzun süredir yürüttükleri ''Teknosa Asist'' hizmetini daha da genişleterek mağazalarda teknik destek departmanları oluşturacaklarını belirten
Nane, Türkiye genelinde
30 mağazada hizmete girecek 'help desk' hizmeti ile artık müşterilerin elektronik ürünlerinde yaşayacakları basit problemleri Teknosa mağazalarında giderebileceklerini ve her konuda teknik destek alabileceklerini ifade etti.

Exxtra'lara devam

Teknosa Genel Müdürü Nane, tüketicilerin kriz döneminde öne çıkan evde vakit geçirme alışkanlıkları paralelinde yeni mağaza konseptleri geliştirdiklerine dikkati çekerek, daha geniş hizmet alanı ve ürün çeşitliliği sunan ''Exxtra'' mağazalarını bu anlayışla hayata geçirdiklerini anımsattı. Bu konseptten başarılı sonuçlar aldıklarını dile getiren Nane, bunu ''Extra'' ile devam ettireceklerini, hizmet alanı 1.000 ve 2.000 metre kare arasında olan mağazaları yeniden yapılandırarak Extra konseptinde tekrar açacaklarını bildirdi.

İzmir'de, 29 Ekim sabahı görülmemiş indirim olacak

Önümüzdeki hafta iki yeni mağaza açılışı gerçekleştireceklerini, İzmir Agora'daki mağaza açılışının ardından 29 Ekim'de Forum İstanbul bünyesindeki ''Exxtra'' mağazasını İstanbulluların hizmetine açacaklarını kaydeden Nane, her iki açılışta da müşterilere fiyat konusunda fırsatlar sunacaklarını bildirdi. Özellikle sabah saat 06.00'da gerçekleştirilecek Forum İstanbul mağazasının açılışına özel ''büyük indirimler'' yapılacağını belirten Nane, ''Bugüne kadar, Türkiye'de hiç yaşanmamış bir indirim söz konusu olacak'' dedi.
Akşam

İlgili haber:

Teknosa 81 ilde mağaza sahibi olmayı planlıyor!

Teknosa, iki açılışta görülmemiş indirimler yapacak

230 mağazayla 65 il ve 29 ilçeye girdiklerini belirten Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, 'Bu hafta İstanbul ve İzmir'de iki mağaza birden açacağız, indirimlerimiz ses getirecek' dedi

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, mağazalarının bulunmadığı şehirlerde de mekan aramaya devam ettiklerini ve 2010 yılında Türkiye'de 81 ilde mağazaya sahip olmayı planladıklarını söyledi.

Nane, 65 il ve 29 ilçede 230'un üzerinde mağaza sayısıyla toplam 80 bin metre karede hizmet sunduklarını belirterek, Teknosa mağazalarında yılda 55 milyon ziyaretçinin ağırlandığını kaydetti.

Basit arızalara çözüm
Teknosa'nın 9 yıldır perakende sektöründe faaliyet gösterdiğini hatırlatan  genel müdür Nane, her dönemin özel şartlarını göz önünde bulundurduklarını, bu dönemde fiyat kadar satış sonrası hizmetin de önemli olduğunu vurguladı.

Mehmet Nane, dolayısıyla tüketicinin ürün satın alırken satış sonrası hizmetleri de dikkate alması gerektiğinin altını çizerek, "Bugün ücretsiz eve teslim, ücretsiz montaj gibi etiket fiyatına dahil satış sonrası ücretsiz hizmetler sadece Teknosa çatısı altında sunuluyor" dedi. Uzun süredir yürüttükleri `Teknosa Asist' hizmetini daha da genişleterek mağazalarda teknik destek departmanları oluşturacaklarını belirten Nane, Türkiye genelinde 30 mağazada hizmete girecek `help desk' hizmetiyle artık müşterilerin elektronik ürünlerinde yaşayacakları basit problemleri Teknosa mağazalarında giderebileceklerini ve her konuda teknik destek alabileceklerini ifade etti.
Nane, tüketicilerin kriz döneminde öne çıkan evde vakit geçirme alışkanlıkları paralelinde yeni mağaza konseptleri geliştirdiklerine dikkati çekerek, daha geniş hizmet alanı ve ürün çeşitliliği sunan `Exxtra' mağazalarını bu anlayışla hayata geçirdiklerini anımsattı. Bu konseptten başarılı sonuçlar aldıklarını dile getiren Nane, bunu `Extra' ile devam ettireceklerini, hizmet alanı 1.000 ve 2.000 metrekare arasında olan mağazaları yeniden yapılandırarak Extra konseptinde tekrar açacaklarını bildirdi. Nane, bu mağazalarda oyun konsolları ve donanımları alanlarında daha geniş bir yelpaze sunacaklarını belirterek, Extra konseptindeki ilk mağazalarını 28 Ekim'de hizmete açılacak İzmir Agora Alışveriş Merkezi'nde açacaklarını ifade etti. Nane, güncel mağazalarını daha da genişletme çalışması içindeki Teknosa'nın, mağazası bulunmayan şehirlerde de mekan aradığını söyledi.

29 Ekim'de Forum
Önümüzdeki hafta iki yeni mağaza açılışı gerçekleştireceklerini, İzmir Agora'daki mağaza açılışının ardından 29 Ekim'de Forum İstanbul bünyesindeki `Exxtra' mağazasını İstanbulluların hizmetine açacaklarını kaydeden Nane, her iki açılışta da müşterilere fiyat konusunda fırsatlar sunacaklarını bildirdi. Mehmet Nane, "Bugüne kadar, Türkiye'de hiç yaşanmamış bir indirim söz konusu olacak" dedi.
Nane, indirimde izdihama yol açmamak için vatandaşa şeffaf davranmak gerektiğini belirtirken, ölçüsü kaçmış hiçbir indirimin sağlıklı olmayacağını sözlerine ekledi. Vatandaşa biber gazı yedirtecek duruma gelinmemesini istedi.

Sabah 6'da 1.5 liraya USB
Özellikle sabah saat 6.00'da gerçekleştirilecek Forum İstanbul mağazasının açılışına özel `büyük indirimler' yapılacağını belirten Mehmet Nane, "Bugüne kadar, Türkiye'de hiç yaşanmamış bir indirim söz konusu olacak" dedi. Süpermarketlerde sıkça görülen 1 liraya 2 liraya ama çok işlevsel olmazsa olmaz ürünlerin satıldığını belirten Mehmet Nane, tıpkı onlar gibi ucuz ama nitelikli örneğin USB gibi ürünler olacağını daha fazla detay veremeyeceğini söyledi. Nane ısrarlı sorular üzerine 1-2 GB'lık USB'lerin (hafıza kartı) 1.5 liradan satılacağını söyledi. Nane ayrıca 50 inch'lik bir televizyonda görülmemeiş bir fiyat uygulayacaklarını da açıkladı.
Radikal

'Mekân arıyoruz, 81 ilde mağazamız olacak'

Ne alırsan 1 TL konseptini yeni mağazalara uyarlamaya hazırlanan Teknosa, fiyat avantajını da kullanacak
TEKNOSA Genel Müdürü Mehmet Nane, mağazalarının bulunmadığı şehirlerde de mekân aramaya devam ettiklerini ve 2010'da Türkiye'de 81 ilde mağazaya sahip olmayı planladıklarını bildirdi. 2009'un ilk 9 ayında yüzde 15 büyüdüklerini ifade eden Nane, 'Başarının anahtarı elimizde. Kurduğumuz binanın katlarını düşük fiyat, ürün çeşidi ve mağazanın konumu oluşturuyor. Çatısını ise marka yatırımı' dedi.

İZMİR'DE BOYOZLU AÇILIŞ
65 ilde 230'un üzerinde mağaza sayısı ile toplam 55 milyon ziyaretçiyi mağazalarında ağırladıklarını ifade eden Nane, "Adana'da kebap, İzmir'de boyoz, İstanbul'da çay ve simit dağıttık. Antep'te de katmer. Antalya'daki açılışta tüketiciyi hangi üründen ne kadar geldiği ve satışlar sırasında ne kadar kaldığı konusunda bilgilendirdik. Ürünü alamayan müşteriden bile alkış aldık" dedi.

NE ALIRSAN 1 LİRA
Extra konseptindeki ilk mağazalarını 28 Ekim'de hizmete açılacak olan İzmir Agora Alışveriş Merkezi'nde hayata geçireceklerini ifade eden Nane, 29 Ekim'de Forum İstanbul bünyesindeki Exxtra mağazasını açacaklarını belirtti. Her iki açılıştada "Ne alırsan 1 TL' benzeri sepetler olacak" diyen Mehmet Nane İstanbul'daki açılışta piyasadaki fiyatların çok altında 127 ekran LCD TV satacaklarını da sözlerine ekledi.
Sabah


Geri Dön