25 / 04 / 2024

Teknosa, AMPD ödüllerini sildi süpürdü

Teknosa, AMPD ödüllerini sildi süpürdü

2000 yılından sonra ara verilen AMPD ödülleri bu yıl itibariyle yeniden geleneksel hale getirilecek



Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'nin (AMPD), 2008 yılının en iyi alışveriş merkezlerini ve perakendecilerini belirlemek için Bankalararası Kart Merkezi (BKM) işbirliğiyle düzenlediği AMPD 2009 ödülleri sahiplerini buldu. Dört dalda ödül alan Teknosa'nın Genel Müdürü ve aynı zamanda AMPD Başkanı Mehmet Nane, her bir ödül için farklı yöneticilerini sahneye çıkardı. Ödül veren perakendeciler, "Torpil var sanılmasın, oylamayla bu sonuçlar belirlendi" derken Nane ise, salondaki gülüşmelere gülerek cevap verdi. Sadece Mehmet Nane ve Füsun Çevikel'in başvurduğu 'yılın perakende yöneticisi' kategorisi ise katılımın azlığı nedeniyle sıralamadan çıkarıldı. Derneğin 47 milyar dolar ciroyu yönettiğini belirten Mehmet Nane, "Bizim olmadığımız bir kampanya çalışmıyor. Bu bizim gücümüz" diye konuştu.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Teknosa ödülleri topladı
Türkiye'nin 'Perakende Oscarları'nın dağıtıldığı gecede Teknosa 4 ödülle ön plana çıktı. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'nin (AMPD), BKM işbirliğiyle düzenlediği 2009 ödüllerinde Migros iki ödül aldı. İstinyePark yılın AVM'si seçildi

ALIŞVERİŞ Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'nin (AMPD), 2008 yılının en iyi alışveriş merkezlerini ve perakendecilerini belirlemek için Bankalararası Kart Merkezi (BKM) işbirliğiyle düzenlediği AMPD 2009 ödülleri sahiplerini buldu.  AMPD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 15 yılını dolduran derneğin, organize perakendecilik sektöründe 47 milyar dolar ciroyu yöneten, 25 bin noktada hizmet veren ve 500 binin üzerinde istihdam sağlayan 372 üyesi bulunduğunu kaydetti. GSMH'yı oluşturan sektörler içinde enerji dışında en büyük sektörün perakendecilik olduğunun altını çizen Nane, derneği, sektöre ve ülkeye katkısını artırmak üzere birlik yapısına geçirdiklerini, alışveriş merkezleri, büyük mağazalar, zincir mağazalar, gıda perakendeciliği ile hizmet ve danışmanlıktan oluşan 5 ana sektörel çalışma grubu oluşturduklarını anlattı.

Bizi dışlayan kaybediyor
Nane şunları söyledi: Sektörümüz layık olduğu şekilde ancak bizlerin birlik olmasıyla, güç birliği yapmasıyla, sektörümüzdeki derneklerin el ele vermesiyle, sektörümüzdeki oyuncuların birlik olmasıyla ancak olur. Ayrılık bizi bölünmeye, gücümüzü azaltmaya götürür. Bizim bu ortamda güç birliğine gitmemiz lazım. Bu ortamda farklılıklarımızdan nasıl beraberce, elbirliğiyle sinerji yaratırız buna bakmamız lazım. İTO, TOBB, Reklamcılar Konseyi gibi kuruluşlar da kampanyamızda yer aldı. Bizim olmadığımız bir kampanya çalışmıyor. Bizi içine almayan bir grup, bizi içine almayan bir kampanya maalesef tüketiciye ulaşamıyor.

Kredi kartlarının büyük katkısı var
BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal da, içinde bulunulan zor dönemin aşılmasında kartlı ödeme sektörünün, perakende sektörüne çok önemli katkısı olduğuna işaret ederek, perakende sektörü satışlarının yüzde 70'lik kısmının kartlı ödeme sistemleri üzerinden yapıldığını söyledi. Özinal, kredi kartlarının en fazla benzin istasyonları, market ve alışveriş merkezleri, giyim ve aksesuar, telekomünikasyon, elektronik eşya ve bilgisayar sektöründe kullanıldığını kaydetti.

Konsept ödülü Tchibo'nun
l Zincir mağaza kategorisinde yılın perakendecisi Teknosa
l Perakende kategorisinde yılın pazarlama kampanyası Teknosa
l Perakende kategorisinde yılın müşteri memnuniyeti projesi Teknosa
l Yılın sosyal sorumluluk projesi Teknosa
l Market kategorisinde yılın perakendecisi Migros
l Teknoloji alanında yılın girişimcisi Migros
l Yılın AVM'si İstinyePark
l Outlet özelliğine sahip yılın AVM'si Via/Port
l AVM'lerde yılın pazarlama kampanyası Astoria
l Yılın perakende konsepti ödülü Tchibo
l AVM kategorisinde yılın müşteri memnuniyeti projesi ödülü Capitol
l Müşteri hizmetleri alanında yılın girişimcisi YKM
l Yılın sosyal sorumluluk projesi Metro Group

9 yıldır ara vardı
AMPD 2009 Ödülleri Jüri Başkanı Nuşin Oral da, 2000 yılı öncesinde yaklaşık 3 sene verilen AMPD ödüllerine bu dönemdeki krizle birlikte ara verme kararı aldıklarını belirterek, bu kararın bu seneye kadar uzamasında başvuru yöntemini daha kapsamlı hale getirmek ve derneğin temsilcisi olduğu uluslararası  kuruluşların ödül süreçlerini inceleyip Türkiye'ye uygulayarak oluşturdukları bir yöntemle vermek istemelerinin rol oynadığını bildirdi. Oral, normalde 14 kategoriden oluşan ödüllerin, bu yıl 12 alanda verildiğini belirterek, yılın yöneticisi kategorisinde sektörden daha cesaretli katılım beklediklerini, bu nedenle bu alanda ödül vermeyi önümüzdeki yıla ertelediklerini, sosyal sorumluluk projesinde ise iki ödül verilmesine karar verildiğini anlattı.
Şenay KÖŞDERE/Akşam

Perakende ve AVM yıldızları belli oldu

Yılın perakendecileri ve alışveriş merkezleri belirlendi. İstinye Park yılın AVM'si, Viaport yılın en iyi outlet AVM'si seçildi. Teknosa dört dalda ödül aldı

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'nin (AMPD) geçen yılın en iyi alışveriş merkezleri (AVM) ve perakendecilerini belirlemek için Bankalararası Kart Merkezi (BKM) işbirliğiyle düzenlediği AMPD 2009 ödülleri sahiplerini buldu. 8 farklı kategoride 13 ödülün dağıtıldığı gecede konuşan AMPD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, organize perakendecilik sektöründe 47 milyar dolar ciroyu yöneten, 25 bin noktada hizmet veren ve 500 binin üzerinde istihdam sağlayan 372 üyeleri bulunduğunu anlattı.
GSMH'yi oluşturan sektörler içinde enerji dışında en büyük sektörün perakendecilik olduğunun altını çizen Nane, "Sektörümüz layık olduğu duruma ancak bizlerin birlik olmasıyla, sektörümüzdeki derneklerin el ele vermesiyle gelir. Ayrılık bizi bölünmeye, gücümüzü azaltmaya götürür. Bizim bu ortamda güç birliğine gitmemiz lazım. Bu ortamda farklılıklarımızdan nasıl beraberce, elbirliğiyle sinerji yaratırız buna bakmamız lazım" diye konuştu.

Nane, İTO, TOBB, Reklamcılar Konseyi gibi kuruluşların kampanyalarında da yer aldıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Bizim olmadığımız bir kampanya çalışmıyor. Bizi içine almayan bir grup, bizi içine almayan bir kampanya maalesef tüketiciye ulaşamıyor. Bu bizim gücümüz. Bir, her zaman sıfırdan büyüktür. Gönül isterdi ki bu kampanyalar çok daha iyi olsun, çok daha etkin olsun ama her zaman pozitif olaylara bakmaya çalıştık. Her zaman bardağın dolu tarafını görmeye çalıştık."

8 yıllık ara sona erdi
AMPD 2009 Ödülleri Jüri Başkanı Nuşin Oral da, 2000 yılı öncesinde yaklaşık 3 sene verilen AMPD ödüllerine bu dönemdeki krizle birlikte ara verme kararı aldıklarını belirterek, bu kararın bu seneye kadar uzamasında başvuru yöntemini daha kapsamlı hale getirmek ve derneğin temsilcisi olduğu uluslararası kuruluşların ödül süreçlerini inceleyip Türkiye'ye uygulayarak oluşturdukları bir yöntemle vermek istemelerinin rol oynadığını bildirdi.
Oral, normalde 14 kategoriden oluşan ödüllerin, bu yıl 12 alanda verileceğini belirterek, yılın yöneticisi kategorisinde sektörden daha cesaretli katılım beklediklerini, bu nedenle bu alanda ödül vermeyi önümüzdeki yıla ertelediklerini, sosyal sorumluluk projesinde ise iki ödül verilmesine karar verildiğini anlattı.

Perakende satışın yüzde 70'i kartla
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Sertaç Özinal da, içinde bulunulan zor dönemin aşılmasında kartlı ödeme sektörünün, perakende sektörüne çok önemli katkısı olduğuna işaret ederek, perakende sektörü satışlarının yüzde 70'lik kısmının kartlı ödeme sistemleri üzerinden yapıldığını söyledi.
Özinal, kredi kartlarının en fazla benzin istasyonları, market ve alışveriş merkezleri, giyim, telekomünikasyon, elektronik eşya ve bilgisayar sektöründe kullanıldığını kaydetti.

Yılın AVM'si İstinye Park, Outlet'i Via/Port
Yılın AVM'si: İstinye Park
Yılın Outlet AVM'si: Via/Port
Yılın Perakendecisi (Zincir): Teknosa
Yılın Perakendecisi (Market): Migros
Yılın Pazarlama Kampanyası (AVM): Astoria
Yılın Pazarlama Kampanyası (Perakende):  Teknosa
Yılın Perakende Konsepti: Tchibo
Yılın Müşteri Memnuniyet Projesi (AVM): Capitol
Yılın Müşteri Memnuniyet Projesi (Perakende): Teknosa
Yılın Girişimcisi (Teknoloji): Migros
Yılın Girişimcisi (Müşteri): YKMYılın Sosyal Sorumluluk Projesi: Teknosa ve   Metro Group
Milliyet

Alışveriş Oscar'ı Teknosa'nın

AVM ve perakendecilerin Oscar'ları sahiplerini buldu. Teknosa 4, Migros 2 ödül aldı. Gecede İstinyepark yılın AVM'si ve Via/Port ise yılın outlet AVM'si seçildi

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'nin (AMPD), 2008 yılının en iyi alışveriş merkezlerini ve perakendecilerini belirlemek için Bankalararası Kart Merkezi (BKM) işbirliğiyle düzenlediği AMPD 2009 ödülleri sahiplerini buldu. AMPD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane'nin genel müdürü olduğu Teknosa, zincir mağaza kategorisinde yılın perakendecisi, `Teknosa Milli Takım Kampanyası' ile perakende kategorisinde yılın pazarlama kampanyası, perakende kategorisinde yılın müşteri memnuniyeti projesi ve `Kadın İçin Teknoloji' projesi ile yılın sosyal sorumluluk projesi ödüllerini kazandı.

47 MİLYAR DOLAR CİRO

AMPD Başkanı Nane, yaptığı konuşmada, derneğin organize perakendecilik sektöründe 47 milyar dolar ciroyu yöneten, 25 bin noktada hizmet veren ve 500 binin üzerinde istihdam sağlayan 372 üyesi bulunduğunu kaydetti. Nane, İTO, TOBB, Reklamcılar Konseyi gibi kuruluşların kampanyalarında da yer aldıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Bizi içine almayan bir kampanya maalesef tüketiciye ulaşamıyor. Bu bizim gücümüz. Bir, her zaman sıfırdan büyüktür." Jüri Başkanı Nuşin Oral da, yılın yöneticisi kategorisinde sektörden daha cesaretli katılım beklediklerini, bu nedenle bu alanda ödül vermeyi önümüzdeki yıla ertelediklerini söyledi.

BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal ise zor dönemin aşılmasında kartlı ödeme sektörünün, perakende sektörüne çok önemli katkısı olduğuna işaret ederek, perakende sektörü satışlarının yüzde 70'lik kısmının kartlı ödeme sistemleri üzerinden yapıldığını söyledi. EKONOMİ SERVİSİ

AVM sayısı 222'ye ulaştı

Jones Lang Laselle tarafından hazırlanan `Perakende Piyasalarına Bakış Ağustos 2009' raporuna göre, Türkiye genelindeki alışveriş merkezi (AVM) sayısının 222'ye ulaştığı bildirildi. Gayrimenkul hizmetleri ile yatırım yönetiminde danışmanlık ve profesyonel hizmetler sunan Jones Lang Laselle'den yapılan açıklamada, bu yılın yedi aylık döneminde 8 alışveriş merkezi açılmasına karşın, ağustos ayında 4 alışveriş merkezinin daha hizmete girdiği kaydedildi.

AĞUSTOS BEREKETİ

Rapora göre, Türkiye alışveriş merkezi piyasasındaki mevcut toplam kiralanabilir alan ağustos ayı sonu itibariyle 5.21 milyon metrekareye  ulaştı. İnşaat halindeki projelerin toplam kiralanabilir alanı ise 2.7 milyon metrekare olarak hesaplandı. Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, rapora ilişkin değerlendirmesinde, ağustos ayında açılan 170 bin metrekarelik 4 yeni alışveriş merkezinin 2009 başından beri sektöre giren toplam kiralanabilir alanının yaklaşık yüzde 50'sini temsil ettiğini bildirdi.

44 perakendeci ödül için başvurdu

Ödüllere, 8 kategoride 44 perakendeci ve AVM başvurdu. Market kategorisinde yılın perakendecisi seçilen Migros, `Jet Kasa' ile teknoloji alanında yılın girişimcisi ödülünü aldı. Yılın AVM'si İstinyepark, outlet AVM'si Via/Port oldu. Pazarlama kampanyası ödülü özel uçak kampanyası ile Astoria'ya, perakende konsepti ödülü Tchibo'ya, müşteri memnuniyeti projesi ödülü `Cap-Getir Projesi' ile Capitol'e, girişimci ödülü YKM'ye, sosyal sorumluluk projesi ödülü Ericek Köyü erozyon önleme amaçlı kırsal kalkınma projesi ile Metro Group'a verildi.
Star


Geri Dön