19 / 04 / 2024

Tekzen'in yeni mağazaları yolda!

Tekzen'in yeni mağazaları yolda!

Türkiye ekonomisinin süratle kendisine yeni hedefler belirleyebilecek dinamizme sahip olduğunu belirten Tekzen Genel Müdürü Işıkgece, "Üstelik aldığı tedbirlerle rekabet üstünlüğünü de artırmaktadır" dedi



Tekzen Genel Müdürü Ahmet Işıkgece, Türkiye'nin dünyada yaşanan ekonomik krizden beklenildiği kadar büyük etkilenmemesinin en büyük sebebini dinamizminden bağladı. "Bugün olumsuz etkilenen sektörlerimizin finansman yetersizliği nedeniyle üretim yapamamasından daha çok krizden kaynaklanan nedenlerle dış talebin düşmesinden yansımaktadır" diyen Işıkgece, "Bir başka deyişle kriz etkilerinin ortadan kalkması ile birlikte Türkiye ekonomisi süratle kendisine yeni hedefler belirleyebilecek etkinlik ve dinamizmini koruduğu gibi, aldığı tedbirlerle rekabet üstünlüğünü arttırmaktadır" dedi.

YAPI MARKETLERİ CAZİP...

Tüketiciler açısından ortalama 50 satış noktasında satılan ürünleri bir mağazada görmek, fiyat ve kalite anlamında alternatifleriyle birlikte değerlendirme yaparak ihtiyacına göre ürün seçebilmesini sağlamanın tüketiciler için büyük avantaj olduğunu dile getiren Işıkgece, düzenli, belli kalite kontrolleri yapılmış ürünleri satmak, satış sonrası hizmetler ve alternatif satın alma argümanları sunmak gibi fonksiyonları ifade eden Yapımarket (DIY) mağazalarından alışveriş etmek seçeneği her geçen gün güçlendiğini söyledi.

YENİ MAĞAZA GELİYOR

Kriz ortamı olmasın rağmen 13 mağaza açtıklarını belirten Işıkgece, bu mağazaların 7 tanesi son bir yılda açıldığını kaydederek, yine aynı dönem içerisinde Romanya'da da 4 mağaza açıldığını ifade etti. Işıkgece, yeni yatırımlarla ilgili şunları söyledi: "Tekirdağ, Çengelköy ve Mimaroba mağazalarını önümüzdeki süreçte açacağız. Yine Romanya'da 1 mağazanın daha açılmasına karar verdik" Tekzen mağazalarında sadece ithal ürünler satıldığı görüşüne katılmadığını belirten Işıkgece, firma olarak istihdama direk olarak bin 200 kişi ile katkıda bulunduklarını bununla birlikte Türk ekonomisine önemli bir katkı sağladıklarına inandığını söyledi.

Perakende sektörü hareketlendi

Reel sektörle iç içe olması nedeniyle her türlü ekonomik gelişmeyi yansıtan perakende ticaret gelişimi kriz öncesinde muazzam sayılabilecek ivme ile sürdüğünü söyleyen Işıkgece, perakende ticaret gelişiminde kriz dönemlerinde dahi gelişimini devam ettirdiğini ifade etti. Işıkgece, krizin etkilerinin görülmesi ile birlikte perakendeciler kendi yapılanmalarını gözden geçirme fırsatını yakaladığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendilerine yük olan verimsiz yönlerini tasfiye için ve özellikle geciktirdikleri teknik altyapı ihtiyaçlarını tamamlama insan kaynaklarının reorganizasyonu gibi projelerini gerçekleştirdiler. Perakende ticaret sektörü tekrar hareketlenmeye başladı. Askıda veya bekletilen projeler realize edilmeye başladı. Süreç bütününde önemli bir cirosal kayıp olmadığı gibi tekrar bir gelişim ivmesi ile bu gelişime cevap verecek yatırımlar gündemdedir."
Fahri Sarrafoğlu/Yenişafak


Geri Dön