28 / 03 / 2024

Tema İstanbul’da konutlar sahiplerine teslim edildi!

 Tema İstanbul’da konutlar sahiplerine teslim edildi!

MESA, Artaş-Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından İstanbul Halkalı’da inşa edilen Tema İstanbul’da konutlar sahiplerine teslim edildi.



MESA, Artaş-Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından İstanbul Halkalı’da inşa edilen Tema İstanbul’da konutlar sahiplerine teslim edildi. Konut, ofis, otel ve eğlence parkını bir araya getiren ve 1.5 milyon metrekare alana yayılan projede konut bölgesi tamamlandı.  3 bin 531 konutluk ilk etapta 3 bin 45 evin satıldığını belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, günde 70-80 ev teslim ettiklerini dile getirdi. Projenin konut bölgesi için 800 milyon dolar yatırım yapıldığını söyleyen Çetinsaya, “Ev alanların rahat ulaşımı için bulvar çalışması ve yol genişletme çalışması yapıyoruz. 2018 sonunda ya da 2019’da bölgeye gelecek metronun bir durağı da projemizde olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi durağı bizim yapmamızı istedi. 30 milyon liralık teminat mektubunu verdik” dedi.


61 BLOK VAR

İnşaat hızına dikkat çeken Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, söz verdikleri gibi 24 ayda inşaatı bitirdiklerini ifade etti. Projenin konut bölgesinin 333 bin metrekarelik alanda inşa edildiğini belirten Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, “Konut bölgesinde 61 blok var. Projenin en önemli avantajı arsa büyüklüğü. Çevremizden bağımsız bir yaşam alanı oluşturduk”dedi. Arazisinin yüzde 84’ü yeşile ayrıldığını belirten Kantur, projede 285 bin metrekarelik peyzaj alanı yer aldığını söyledi. Projede, beş açık ve bir kapalı yüzme havuzu, spor salonu, kapalı ve açık çeşitli spor ve aktivite alanları, oyun parkları ve yürüyüş alanları yer alıyor. Projedeki TED Atakent Koleji ve Bilfen Anaokulu’nun önümüzdeki yıl hizmet açılması bekleniyor.  Projenin inşaatında 3 bin 500’dan fazla kişinin görev aldığını belirten Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, “2 yıl önce evleri metrekaresi 3 bin 65 liradan satışa sunmuştuk. Şimdi metrekaresi 5 bin lirayı aştı. Bu rakamın 7 bin -7 bin 500 lirayı bulmasını bekliyoruz” dedi.




Hürriyet 


Geri Dön