16 / 04 / 2024

Temapark Projesi için 700 milyon TL ek ödenek konuldu!

Temapark Projesi için 700 milyon TL ek ödenek konuldu!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği’nde inşaatına başlanılan Temapark Projesi’nin 2013 mali yılı ödeneği artırıldı. Temapark projesi için bütçeye 700 milyon TL ek ödenek konuldu...




Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yapımına başlanan Temapark Projesi’nin 2013 mali yılı ödeneği artırıldı. Proje için bütçeye 700 milyon TL ödenek konuldu. Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısının son oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında gerçekleşti. Kent gündemine ilişkin kararların ele alındığı toplantıda Temapark Projesi ek ödeneği CHP’nin muhalefeti Ak Parti ve MHP’nin kabul olumlu oy vermesiyle oy çokluğuyla kabul edildi.
Raporda, bu ödeneğin iç borçlanma yolu ile 500 milyon TL, merkezi idare vergi gelirlerinden alınan paylardan 70 milyon TL, gayrimenkul satışlarından 130 milyon TL olmak üzere karşılanması yönünde görüş belirtildi.
Toplantıda ayrıca Gökçek belediye meclis üyelerini AOÇ’de devam eden Temapark Projesi ve Yeni Çiftlik Bulvarı’nda bir geziye davet etti.

Hürriyet

Geri Dön