19 / 03 / 2024

TEMFED'ten konutta indirim kampanyasına destek!

TEMFED'ten konutta indirim kampanyasına destek!

TEMFED Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan konutta indirim kampanyasına destek verdiğini açıkladı. TEMFED kampanın ülke ekonomisine katkı sağlayacağını açıkladı.



Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un bakanlık tarafından başlatılan Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası'na destek verdiğini açıkladı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan, konu ile ilgili açıklamada bulundu. Kampanyayı desteklediklerini belirten Taylan, "Küçük ve orta ölçekli müteahhit firmalarını, emlak firmalarını ve en önemlisi de alt gelir grubundaki vatandaşlarımızı destekleyecek ve piyasaları rahatlatacak geniş kapsamlı bir eylem planına acil ihtiyaç vardır. Bu kapsamda, Haziran 2018 süresince devlet bankaları tarafından uygulanan yüzde 0,98 faizli konut kredileri uygulaması yeniden başlatılmalıdır. Tapu harç oranları totalde yüzde 2'ye çekilmelidir. Mevcutta yürürlükte olan kampanya sürelerinin uzatılmasının da sektöre ve ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünmekteyiz." şeklinde konuştu.
 


Geri Dön