29 / 03 / 2024

Temiz Tapu hizmeti nasıl alınır?

Temiz Tapu hizmeti nasıl alınır?

Hürriyet Emlak ile Sağlam Tapu iş birliğiyle Temiz Tapu dönemi başlıyor. Hürriyet Emlak kullanıcıları için hayata geçirilen hizmet, ev almak isteyenlerin işlemleri konusunda kullanıcılara büyük kolaylık sağlarken yaşanacak riskleri ise ortadan kaldırıyor.



Hürriyet Emlak ile Sağlam Tapu yeni bir projeye imza attı ve Temiz Tapu dönemini başlattı. Sağlam Tapu tarafından sunulan ‘Temiz Tapu’ uygulamasıyla Hürriyet Emlak üyelerinin içi artık rahat edecek. Temiz Tapu hizmeti sayesinde satılacak gayrimenkulün tapusu baştan aşağı incelenecek ve Hürriyet Emlak üyeleri eksiksiz bilgilendirilecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hürriyet Emlak Genel Müdürü Cenk Angın, “Sağlam Tapu tarafından sunulan sertifika ile uygulayacağımız ‘Temiz Tapu’ hizmeti, Hürriyet Emlak’ta ilanı verilen gayrimenkullerin üzerinde gayrimenkulün değerini düşürebilecek, ileride satılmak istendiğinde satışını zorlaştırabilecek, gayrimenkulün kullanımı sırasında bir takım sorunlara yol açabilecek kayıtlar içerip içermediği konularında kullanıcıları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış bir hizmet. Bu ürünle beraber seçilen bir ilanda yer alacak sertifika ile ilana konu olan gayrimenkulün kaydında takyidat veya şerh varsa bunlar ortaya çıkıyor ve Hürriyet Emlak üyeleri bilgilendiriliyor” dedi.


Bu uygulamanın; Hürriyet Emlak’taki ilanların temizliğini garanti altına almak ve son kullanıcıya inceleme yapılmış, sorunsuz ilanları sunmak amacıyla başlatıldığına vurgu yapan Angın, “Uygulamayla gayrimenkullerin tapusu baştan aşağı inceleniyor ve inceleme sonuçları bir sertifika aracılığıyla kullanıcılara aktarılıyor” şeklinde konuştu. 


Sağlam Tapu ürünü ile sektörde bir ilki başlatan FU Gayrimenkul Genel Müdürü Ertuğrul Bul ise Hürriyet Emlak ile başlayan işbirliğiyle sektörde önemli bir ihtiyacı karşıladıklarını belirterek; “Sağlam Tapu kullanıcılara sunduğu güven itibariyle Türkiye’de gayrimenkul alım satımlarında tarafların satın alınacak gayrimenkulden emin olarak işlem yapmalarını sağlıyor. Sertifikanın hazırlandığı tarih saat dakika saniye itibari ile alınacak evin tapusunun durumunu ortaya koyuyoruz” dedi.


İlanlara “Temiz Tapu” etiketi

Bu hizmetin kullanıldığı Hürriyet Emlak ilanları, Türkiye genelinde görev alan, Sağlam Tapu’nun bağımsız ve uzman ekipleri tarafından inceleniyor ve Hürriyet Emlak’ta ‘Temiz Tapu’ etiketiyle yayınlanıyor. Hızlıca ilana yerleştirilecek sertifika detayları, inceleme sonrasında hizmetin alıcılarına ulaşıyor. Sonrasında otomatik olarak oluşturulan sertifika ilanda yayınlanıyor ve ilan için Sağlam Tapu tarafından sunulan ‘Temiz Tapu’ etiketi kazanılmış oluyor. İsteyen herkes Hürriyet Emlak’ta incelemesi yapılmış, temiz ilanları tek tıkla görebiliyor.


Temiz Tapu Hizmeti Nasıl Satın Alınır?

Seçilen ilana uygulanmak üzere ‘Temiz Tapu’ hizmeti kolayca satın alınabiliyor. Ödeme sonrası hizmetin sağlayıcısı FU Gayrimenkul tarafından alıcılarla iletişim ve gerekli belge ve bilgilerin talebi aşaması başlıyor. Bu belgelerin tamamlanmasını takiben Hürriyet Emlak, hizmetin alıcılarını gayrimenkulün hukuki detayları konusunda bilgilendiriyor. Temiz Tapu uygulaması ilk etapta Hürriyet Emlak’ın kurumsal üyeleri ile başlatıldı. Önümüzdeki haftalarda bireysel ilan verenler de bu hizmetten faydalanabilecek. Ürünün içeriği FU Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık A.Ş.’nin sunduğu saglamtapu.com adresinden ulaşılabilen Sağlam Tapu tarafından sağlanmaktadır.




Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı ;


Hürriyet Emlak ile Sağlam Tapu yeni bir projeye imza attı ve Temiz Tapu dönemini başlattı. Sağlam Tapu tarafından sunulan ‘Temiz Tapu’ uygulamasıyla Hürriyet Emlak üyelerinin içi artık rahat edecek. Temiz Tapu hizmeti sayesinde satılacak gayrimenkulün tapusu baştan aşağı incelenecek ve Hürriyet Emlak üyeleri eksiksiz bilgilendirilecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hürriyet Emlak Genel Müdürü Cenk Angın, “Sağlam Tapu tarafından sunulan sertifika ile uygulayacağımız ‘Temiz Tapu’ hizmeti, Hürriyet Emlak’ta ilanı verilen gayrimenkullerin üzerinde gayrimenkulün değerini düşürebilecek, ileride satılmak istendiğinde satışını zorlaştırabilecek, gayrimenkulün kullanımı sırasında bir takım sorunlara yol açabilecek kayıtlar içerip içermediği konularında kullanıcıları bilgilendirmek amacıyla hazırlandı''dedi.




Ekonomist


Geri Dön