26 / 04 / 2024

Tempur yataklar NASA teknolojisine sahip!

Tempur yataklar NASA teknolojisine sahip!

NSM İnşaat Dış Ticaret'in sahibi Mehmet Güven, Tempur'un vücut sağlığına katkı sağladığını belirtti



İsveç merkezli yatak üreticisi Tempur'un Türkiye distribütörü NSM İnşaat Dış Ticaret'in sahibi Mehmet Güven, Tempur yataklarında astronotların fırlatma anındaki basınçtan en az şekilde etkilenmeleri amacıyla geliştirilen özel bir `poliüretan köpük' kullanıldığını belirterek, NASA teknolojisine sahip olan Tempur'un bu basınç azaltıcı özelliği sayesinde yatağa fırlatılan bir yumurtanın bile kırılmadığını söyledi.

Güven, dünyadaki yüzlerce lüks otelin tanıtımlarında Tempur'u ilk sıralara koyduklarına işaret ederek, "ABD'de yapılan bir müşteri memnuniyeti araştırmasına göre, evlerinde Tempur kullananlar, kaldıkları otelde Tempur'da yatmak için gecelik ortalama 8 dolar fazla ödemeye hazırlar" diye konuştu.
Tempur'un formülünün bugün dünyanın en gizli ticari sırlarından birisi olduğunu söyleyen Güven, şöyle konuştu: "Danimarkalı köpük üreticisi Dan-Foam, 1980'lerin sonunda NASA tarafından geliştirilen Tempur'un hammaddesi üzerinde çalışmaya başladı. 1989'da ise bu firmayı İsveçli köpük şirketi Fagerdala World Foams satın aldı ve Tempur'un ilk minder ve yastıkları tıbbi malzeme olarak 1992'de piyasaya sunuldu. Tempur o kadar başarılı oldu ki, hastanelerden evlere taşındı. NASA 1998'de bu başarısından dolayı Tempur'u sertifika vererek ödüllendirdi. Bugün Tempur-Pedic, NASA'nın üç uzay merkezinde sergileniyor."

30 saniyede uyum

Tempur'un vücut sağlığına katkı sağladığını belirten Güven, "Tempur, basıncın neden olduğu baş ağrısı, boyun tutulması, boyun fıtığı, sırt ağrıları, kalça ve bel ağrıları, bel fıtığı, siyatik ve dolaşım sorunları gibi durumları hafifletiyor ya da yok olmasına katkıda bulunuyor" dedi. Tempur'un uyku kalitesini yükselttiğini savunan Güven, "Normal yataklarda beden yatağa uyum sağlarken, Tempur ise ağırlığı ve sıcaklığını hissettiği bedene 30 saniye içerisinde uyum sağlıyor. Yatağın sertlik ve yumuşaklığı vücut ısısına göre belirleniyor. Terlemeyi önleyen Tempur, hava sirkülasyonu sağladığı için mikroorganizmaların oluşmasını da önlüyor" diye konuştu.

Dönme hareketini yüzde 83 azaltıyor

UYKU kalitesi açısından yataktaki dönme hareketlerinin mümkün olduğu k adar az olması gerektiğine dikkat çeken Mehmet Güven, şunları söyledi: "Tempur'un `uykuda devrim yaratan yatak' diye adlandırılmasında, dönme hareketlerini yüzde 83 azaltması önemli rol oynuyor.
Hürriyet


Geri Dön