28 / 03 / 2024

Tepe-Sera'nın Fikirtepe ihalesi iptal!

Tepe-Sera'nın Fikirtepe ihalesi iptal!

Tepe-Sera Adi Ortaklığı, Fikirtepe'de 160 kadar arsa sahibinin paylarını satın almak için harekete geçmişti. Yüzde 98 oranında anlaşma da sağlanmıştı ancak yüzde 2'lik kısım ihaleye itiraz etti ve ihaleyi iptal ettirdi..



İstanbul Fikirtepe'de sular bir türlü durulmuyor. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz ile Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Fikirtepe’de arsa sahiplerinin yüzde 98’i bir Tepe-Sera Adi Ortaklığı ile anlaştı ancak yüzde 2’lik arsa sahibi ise teklifi yetersizi bulup mahkemeye itiraz etti. Mahkeme bir ilke imza atarak “Hisselerin satışı, davacıların, Anayasa ile güvence altına alınan mülkiyet hakkının devrine neden olur” dedi ve ihaleyi iptal etti. Anılan karar için “Bir ilk” değerlendirmesi yapılıyor.

Davalı konumdaki İstanbul Valiliği adına savunma yapıldı. Savunmada yapılan işlemin hukuka uygun olduğu görüşüne yer verildi. Yine davalı konumdaki Tepe-Sera Adi Ortaklığı adına yapılan savunmada ise, proje alanında yüzde 98 oranında anlaşma sağlandığı kaydedildi. Savunma dilekçesinde, tüm arsa sahiplerine eşit miktarda tekliflerin yapıldığı kaydedildi.

Mülkiyet hakkı vurgusu

Mahkeme kararında özetle şöyle denildi: "Şirket, tüm arsa sahiplerine eşit teklif vermedi. Bazı arsa sahiplerine ayrıcalık tanındı. Usulüne uygun tebligat yapılmadı. Arsaların rayiç bedelleri bakanlıkça tespit ettirilmedi. Hisselerin satışı, davacıların, Anayasa ile güvence altına alınan mülkiyet hakkının devrine neden olur. Dava konusu işlemde hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmuyor."

Yıkıma başlamadık

Tepe İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Murat  Ankara  şu şekilde açıklama yaptı; "Söz konusu davada muhatap Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. İdare uzlaşma sağlamayan hissedarların payını ihaleyle satışa çıkardı. Payları satılan 12 hissedar duruma itiraz etti. Şimdi mahkeme kararı sonrası İdare gerekli itiraz ve adımları atacaktır. Biz hukukun üstünlüğüne inanan bir firmayız" 


Geri Dön