16 / 04 / 2024

Terroco 5 milyon metrekare hedefine koşuyor!

Terroco 5 milyon metrekare hedefine koşuyor!

Terraco Türkiye"de sektöründe ilk 3 içinde¦ Grup içerisinde üretimde ikinci, ciroda üçüncü durumda¦



İsveçli Terraco dünya üzerinde 11 ülkede 13 üretim tesisine sahip. Türkiye"de 1988 yılında Eskişehir Organize Sanayi bölgesinde yer alan fabrikasında üretime başlayan Terraco, büyük başarılara ve ilklere imza atarak bugün ısı yalıtım sektöründe, sistem üreticisi olarak ilk 3 arasına girmeyi başardı. Terraco"nun ürün yelpazesinde, uzun AR-GE çalışmalarından sonra ortaya çıkarılan, farklı çözümler sunan ileri teknolojiye sahip, çevreci ve yenilikçi 100"ün üzerinde ürün mevcut. İç ve dış cephe boyaları, su ve ısı yalıtım sistemleri, yapı kimyasalları gibi birçok ürün çeşidine sahip olan Terraco, kapasitesini bugün tek vardiyada 160 bin tona çıkarmış durumda. Terraco Türkiye, grup içerisinde üretimde ikinci ciroda üçüncü durumda¦ Bulgaristan, İngiltere, Cape Verde, Etiyopya, Güney Amerika, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, İrlanda, Romanya, Ukrayna, Irak ve Gürcistan"a ihracat gerçekleştiren Terraco Türkiye"nin cirosunun yüzde   20"sini, üretiminin ise yüzde 25"ini ihracat oluşturuyor. Türkiye"ye girdiği 1988"den bu yana sektörde ilk su bazlı saten boya, ilk su bazlı ahşap boya ve cilaları gibi ilklere imza atan Terraco ETAG 004 belgesi almasıyla birlikte ısı yalıtım sistemleri pazarında mevcut payını daha da arttırmayı ve 5 milyon metrekare hedefine ulaşmayı planlıyor¦ 2010 yılında yüzde 25, 2011 yılında yüzde 50 büyümeyi planlayan firma, sektörün başına geçmeye kararlı.


Ciroda yüzde 25 büyüme bekleniyor¦

Türkiye"de gerçekleştirilen tüm büyük projelerde imzası olan Terraco, 50 milyon dolarlık cirosu ile Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. 2010 yılında yüzde 25 büyüme hedefine çok yaklaştıklarını ifade eden Terraco Türkiye Genel Müdürü Rauf Göktaş, ˜˜2011 yılında gerek üretim gerekse ciro olarak yüzde 50 büyüme hedeflediklerini ifade etti. Türkiye"nin her alanda sürekli gelişmekte olan bir ülke olduğunu ve özellikle inşaat sektörünün de hızla büyüdüğünü belirten Göktaş, geçtiğimiz yıllarda gerek üretim gerekse altyapı konusunda sürekli yatırımlar yaptıklarını 2010 yılı itibarı ile de bu yatırımlarının geri dönüşlerini almaya başladıklarını belirtiyor."" Kalitemize ve üretim anlayışımıza olan güvenimiz sayesinde yaklaşık 3 yıl önce girdiğimiz zorlu bir sınavdan başarıyla çıktık ve ETAG 004 belgesini, Türkiye"de üretim yaparak alan ilk ve tek firma olduk. Yurt dışından Türkiye pazarına giren ve ciddi yatırımlar yapan birçok uluslararası firma var ve bu firmalar Avrupa standartlarında üretim yapan firmalarla çalışmayı tercih edeceklerdir.   Sektör için büyük önem taşıyan ETAG 004 belgesi, hem bu firmalarla çalışma hacmimize hem de gerçekleştirdiğimiz ihracatlarımıza büyük katkı sağlayacaktır."" dedi

Kişiye özel üretim¦

Türkiye"de 80 ilde bayileri üzerinden nihai tüketicilere ulaşan Terraco, müşterilerine çevreye ve insan sağlığına duyarlı boya ve yalıtım malzemeleri sunuyor. Terraco"nun en çok dikkat çeken uygulaması ise kişiye özel seçenekler oluşturabilmesi. Yapı sahiplerinin istekleri ve binanın koşullarına uygun ürünleri ile Terraco, bu hizmetiyle de Türkiye"de bir ilki gerçekleştiriyor. Aynı zamanda profesyonel bir ekip ve bayii ağı ile çalışan Terraco, proje bazlı çalışmalar gerçekleştiriyor.

Terraco Türkiye ilk ve tek ETAG 004 Belgesi alan marka¦

Türkiye"ye 1988 yılında giriş yapan İsveç teknolojisi Terraco, çevreci ve yenilikçi ürünleri ile boya ve yalıtım sektöründe ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor¦

 3 yıl süren zorlu bir çalışmanın sonucunda Terraco ECOTHERM ısı yalıtım sistemi, tüm performans testlerinden olumlu sonuç alarak EOTA (Avrupa Birliği Teknik Organizasyonu)"nın ETAG 004 belgesini almaya hak kazandı. Türkiye"de gerçekleştirdiği üretim ile Avrupa Teknik onayı alan ilk ve tek firma Terraco"dur. Dünya üzerinde 11 ülkede üretim hattı bulunan Terraco"nun aldığı ETAG 004 belgesi, Avrupa Birliği standartlarında çevreci ve insan sağlığına duyarlı, kaliteli üretim yaptığının bir kanıtıdır.

AB uyum yasaları gereğince bina kimliği istenecek¦

Alınan bu belge ile Ecotherm Isı Yalıtım Sistemi ve bileşenlerinin kalitesi EOTA ( Avrupa Birliği Teknik Organizasyonu) tarafından belgelendirilmiş oldu. Bu şekilde Terrraco Avrupa Birliği sınırları içinde hiçbir yasal engele takılmadan, CE işaretini de kullanarak dolaşabilme ve tüm ihalelere katılma şansını elde etti.
EOTA tarafından yayınlanan ETAG 004 standardı, dış cephe mantolama ve ısı yalıtım sistemleri için Avrupa sınırları içinde zorunlu bir değerlendirme sistemidir.
Önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği uyum yasaları gereğince Türkiye"de de uygulanması zorunlu hale gelecek olan bu sistem ile her binanın bir ısı kimliğine sahip olma şartı istenecek ve bu sistem sayesinde binalarda mantolama ve ısı yalıtımı konusunda standartlar yakalanmış olacaktır. Terraco Ecotherm ısı yalıtım sistemlerini kullanan binalarda, bu kapsamda ETAG 004 belgesi sayesinde kimlik problemi olmayacak ve sorunsuz bir denetim süreci yaşayacaktır.

Terraco"nun Ürün Gamı;


        * Dış cephe boya ve kaplamaları
        * İç cephe boyaları
        * Dekorasyon boya ve macunları
        * Akrilik esaslı kullanıma hazır iç ve dış cephe macunları
        * Tamir harçları,
        * Seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları
        * Astar ve bağlayıcılar
        * Su izolasyon sistemleri
        * Isı yalıtım sistemleri
        * Akrilik esaslı zemin kaplamaları
        * Epoksi zemin kaplamaları
        * Spor zeminleri kaplama sistemleri
        * Su bazlı ahşap koruyucuları
        * şžeffaf yüzey koruyucuları
        * Su bazlı renklendirme sistemi
        * Yardımcı teknik ürünler


Geri Dön