23 / 04 / 2024

Tersan Tersanecilik: Satışa çıkan bizim tersane değil

Tersan Tersanecilik: Satışa çıkan bizim tersane değil

Tersan Tersanecilik'ten yapılan yazılı açıklamada icradan kelepir fiyattan satışa çıkarılan tersanenin kendi tersaneleri değil, Ada Denizcilik'in tersanesi olduğu belirtildi.



Ada Denizcilik ile Tersan Tersanecilik arasında herhangi bir ilişki bulunmadığı ve her iki firmanın ayrı firmalar olduğu belirtilen açıklamada Tersan Tersanecilik'in sektörünün önde gelen firmalarından biri olduğu hatırlatıldı.

Satışa çıkarılan tersane alanının 2004 yılında Ada Denizcilik A.Ş'den kiralandığı ve 2008 yılına kadar burada Tersan A.Ş tarafından gemi inşa faaliyetinde bulunulduğu ve 2008 yılı aralık ayında tersane alanı tahliye edilerek Ada Denizcilik'e teslim edildiği kaldedildi.

Tersan A.Ş.'nin kiraladığı tersane alanında gerçekleştirdiği faaliyet ile 2008 yılı içerinde sektörün ilk 500 firması içerisinde yer aldığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tersan A.Ş. halen Tuzla da bulunan tersanesinden gemi tamir bakım ve onarım faaliyetine devam ettiği gibi, ayrıca Yalova Altınova Tavşanlı bölgesinde faaliyete geçirdiği mülkiyeti kendisine ait olan Türkiye'nin en büyük tersanesinde de yeni inşa faaliyetine devam ediyor. Ada Denizcili A.Ş.'nin sahibi olduğu tersane alanı üzerinde halen tasfiye halinde bulunan Emlakbank A.Ş.'ye olan kredi borcu nedeni ile ipotek mevcut. Bu borcun Ada Denizcilik A.Ş. tarafından ödenmemesi sonucunda tersane alanı satışa çıkarıldı. Tersan Tersanesi'nin hiçbir kişi, kurum veya kuruluşa ödenmemiş borcu bulunmuyor. Tersan A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Osman Nurettin Paksu'nun Ada Denizcilik A.Ş.'de herhangi bir hissesi ve görevi hiç bir zaman olmadı"

Tebernüş Kireçci/ Milliyet

Geri Dön