20 / 04 / 2024

TETUSA 2018'de tamamlayacağı termal tesis ihalesini kazandı!

 TETUSA 2018'de tamamlayacağı termal tesis ihalesini kazandı!

İzmirli iş insanları yaklaşık 10 yıl önce bir araya gelerek TETUSA'yı kurdu ve yarımadada arazi aramaya başladı. Şirket, Hazine ile Alaçatı Belediyesi'nin arazisinde karar kıldı ve tapu çıkardı.



İzmirli iş insanları yaklaşık 10 yıl önce bir araya gelerek TETUSA'yı kurdu ve yarımadada arazi aramaya başladı. Şirket. Hazine ile Alaçatı Belediyesi'nin arazisinde karar kıldı ve tapu çıkardı. Proje. Sağlık Bakanlığı'na da gönderildi. Bakanlık, araziyle ilgili. 'Taşınmazların sağlık turizmi açısından gelecek vaat eden bölgede olması nedeniyle irtifak hakkı tesis edilmesi uygun bulunmuyor' yanıtını verdi. TETUSA'da donemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a anlatmak için aylarca randevu istedi. En sonunda Sağlık Bakanlığı nın, arazide özel sektör sağlık yatılımı yapılabileceği şeklinde görüş bildirmesinin ardından Hazine, araziyi ihaleye çıkardı. Çeşme'ye termal turizm tesisi kazandırmak için 2005'te yolan çıkan İzmirli 60 ortaklı TETUSA. nihayet amacına ulaştı. Sağlık Bakanlığının olumsuz karan nedeniyle yıllardır rafta bekleyen termal turizm tesisi için. bakanlığın olumlu görüş bildirmesinin ardından açılan ihaleyi TETUSA AŞ. kazandı. Yaklaşık 85 donüm araziyi 35 yıllığına kiralayan TETUSA 40 milyon dolarlık yatırımla aquapark, estetik cerrahi, tedavi kür merkezi, yüzme havuzu, yaşlı bakım evi, otel ve kapsamlı spor alanlarının yer aldığı büyük bir termal tesis kuracak. 2018'de tamamlanması planlanan proje ile Çeşme'nin hayalini kurduğu turizm 12 aya yayılmış olacak 


İDDİALI BİR PROJE TETUSA 

(Termal Turizm Sağlık Merkezi A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysel Öncel, yıllardır konuşulan termal turizminin arak başlayacağını belirterek. "Yer sorunu halloldu. TETUSA, açılan ihaleye en yüksek teklif veren taraf oldu. Şimdi yatınma başlayacağız, üç yıl içinde projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. 2018'de işi benzeri olmayan iddialı bir yeri Çeşme turizmine kazandıracağız" diye konuştu. 


ÖLÜ SEZON TARİH OLDU 

TETUSA'yı Çeşme'nin geleceğine inanan ve gönül veren 60 ortağın kurduğunu hatırlatan Öncel, yıllardır bekleyen ortakları şimdi Çeşme'nin kaderini değiştirecek proje için yatırım yapacağını belirterek. "Bu tesis Çeşme'nin özlemini kurduğu 12 aylık sezonun da kapılarını açıyor. Artık ölü sezon yerini canlılığa bırakacak. Nitelikli turist sayısını arttıracak. Ve yabancı turisti bölgeye çekeceğiz" dedi. 

Emlak fiyatlarının en çok arttığı bölgelerin başında Çeşme'nin geldiğini söyleyen Öncel,  İzmir  İstanbul arasını 35 saate indirecek otobanın bitmesiyle birlikte Çeşme'nin kabına sığamayacağını belirterek. "İki projede aynı donemde bitiyor. Yani o zaman Çeşme'deki emlak fiyatları ne olur tahmin bile edemiyorum" dedi. 


Hürriyet Ege




Geri Dön