25 / 04 / 2024

TEV'in Beylerbeyi Koruluk'taki evini Mark Masis aldı!

TEV'in Beylerbeyi Koruluk'taki evini Mark Masis aldı!

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'TEV'in ihalesinden Masis galip çıktı...' adlı başlıklı yazıyı kaleme aldı. Uzun yıllar önce bir hayırsever tarafından TEV'e bağışlanan Beylerbeyi'ndeki deniz manzaralı eski müstakil evi Dikran Masis s



Mülkiyeti Türk Eğitim Vakfı'na ait olan, Beylerbeyi Koruluk'ta 1.160 metrekare arsa içinde, 400 metrekare kullanım alanlı, deniz manzarah müstakil ev, geçen hafta Vakıfta 4 milyon TL bedelle açık arttırmaya çıkmıştı. 6 iştirakçinin katılımıyla kıran kırana geçen ihalede ipi göğüsleyen 6.500.000 TL. bedelle en üst teklifi veren Dikran Masis'in oğlu Mark Masis olmuş.

Konunun detaylarım öğrenmek için aradığım Turyap çengelköy Temsilcisi Ulvi Bey (Özcan) Anadolu Yakası Boğaz hatunda her türlü olaya hakim biri. Ulvi Bey, 'Satılan müstakil ev Yüksek Mimar Melih Koray tarafından 1961 yılında yapılmış, deniz manzarah ve kimliği olan hoş bir evdir. Satılan fiyatın da değeri olduğunu düşünüyorum. Bu tür bir villa restore edildikten soma 6 milyon - 6,5 milyon dolar edebilecek bir yerdir. Ayrıca projesi, ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi olması da önemli avantajlarıdır' diyor.

Uzun yıllar çeşitli yerli filmlerde kullanılan bir mekan olarak da akılda kalan villayı TEV'e 25.11.1982 tarihinde İsmail Hakkı Gedik bağışlamış. İsmail Hakkı Bey, 1896 Uşak doğumlu. Eğitimini Cenevre Ticaret Okulu'nda tamamladıktan sonra çeşitti sektörlerde sanayicilik yapmış. Meclis'e 8. ve 9. Dönem Kütahya Milletvekili olarak giren Gedik 9. Dönem Ticaret Komisyonu Başkam, 20. Hükümet İşletmeler Bakam olarak görev yapmış. 17 Mayıs 1975'de ölen İsmail Gedik, 2 çocuk sahibi olmasına rağmen bu kıymetti taşınmazı ülkede çağdaş bir nesil yetiştirmek misyonuyla yola çıkan TEV'e bağışlamış.
Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön