25 / 04 / 2024

The Green Park Pendik'te sigara içmeyenler çalışacak!

The Green Park Pendik'te sigara içmeyenler çalışacak!

Dünya çapında kongre, toplantı ve değişik organizasyonlara ev sahipliği yapan İstanbul'da ülkenin en büyük kongre oteli dün hizmete açıldı...



Sadece sigara içmeyenlerin çalışacağı The Green Park Pendik Otel 1.200 yatak kapasiteli.  Finans merkezi olma yolunda hızla ilerleyen İstanbul'da Türkiye'nin en büyük kongre oteli açıldı. 5 yıldızlı The Green Park Pendik Otel'de çalışanlar sigara içmeyecek.

Otelin açılışını yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul'un özellikle Anadolu Yakası'nda gemi inşa sanayiinde, üniversitede ve daha birçok sektörde gelişmeler yaşanmasına, Formula 1 gibi dev etkinlikler gerçekleştirilmesine rağmen yatak kapasitesinin düşük kaldığına dikkat çekti. Erdoğan, "Green Park bu anlamda boşluğu dolduracak güzel bir fırsat meydana getirdi." dedi. Erdoğan, Green Park Grubu'na başarı dileklerini iletti. Green Park Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ da şu an için 500 kişinin istihdam edildiği otele yakın zamanda 200 personel daha alacaklarını söyledi. Üstündağ, otel zincirlerine kattıkları halka ile İstanbul'da kongre turizminde ciddi bir eksikliğe çözüm ürettiklerini kaydetti. Dünyada ve özellikle de Avrupa'da önemli kongreleri bu otele taşıyacaklarını vurguladı. Açılışın ardından otelde bir de düğün yapıldı. İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Çağlar'ın kızı Ayşe Dilanur ile Ekrem Enes Duman'ın düğününe Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve bazı bakanlar katıldı.

The Green Park Grubu İstanbul Taksim, Merter, Bostancı ile Kocaeli Kartepe dağ otelinin ardından zincirin beşinci halkasını Pendik sahilinde hizmete açtı. 1.200 yatak kapasiteli otel 1.700 kişilik oditoryum ile hizmet veriyor. Otel 55 farklı toplantı ve organizasyon odasına sahip. Odaların büyük kısmı deniz manzaralı, balo salonu ise 1.600 kişilik. Kongre ve toplantıların yeni adresi olmaya aday otele kara, deniz ve hava yoluyla ulaşmak mümkün. Pendik sahilinde Tuzla Tersanesi yolu üzerindeki otel, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 9 kilometre uzaklıkta, İDO iskelesinin karşısında yer alıyor. Helikopterle VİP hizmeti sunan otel, Formula 1 pistine ise 5 kilometre uzaklıkta. Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ne 15 dakika mesafede bulunuyor.

Otelin açılışına Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte 9 bakan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gürsoy, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş katıldı.
Zaman/ ARİF BAYRAKTAR, MUZAFFER SALCIOĞLU 

Basında yer alan diğer haberler

Türkiye'nin en büyük kongre oteli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pendik sahilinde yer alan Türkiye'nin en büyük kongre otelini açtı. Malatyalı İşadamı Adil Üstündağ'ın 150 milyon dolara mal olan Türkiye'nin en büyük kongre merkezi The Green Park Pendik Convention Center'ın açılışına iş ve siyaset dünyası akın etti.

Beş yıldızlı The Green Park Pendik Hotel Convention Center, bin 200 yatak kapasitesi ve bin 700 kişilik oditoryumu ile hizmet veriyor.  Yaklaşık 700 kişinin istihdam edileceği  ve 150 milyon dolara mal olan otelin 55 toplantı ve organizasyon mekanı bulunuyor.  Malatyalı işadamı The Green Park Grubu Başkanı Adil Üstündağ, tesisle İstanbul'daki kongre turizminde ciddi bir eksikliğe çözüm ürettiklerini söyledi. Üstündağ, Avrupa ve dünya ölçeğinde önemli kongreleri bu otelimize alacağız" dedi.

En büyük sağlık merkezine sahip

The Green Park Pendik Hotel'i büyük mücadelelerle bitirdiğini söyleyen Üstündağ, "Bu ülkede yatırımcı olmak, yatırım yapmak, otel yapmak, büyük cesaret istiyor. Büyük mücadele gerektiriyor. Ama biz Türkiye'nin geleceğine inandığımız için, yılmadık, bıkmadık ve çocuklarımızın övüneceği bir eser bıraktık" diye konuştu. The Green Park Grubu, İstanbul Taksim, Merter, Bostancı ile Kocaeli Kartepe'deki dağ otelinin ardından, zincirin beşinci halkasını Pendik sahilinde hizmete açmış oldu. Ulusal ve uluslar arası kongre organizasyonlarında Türkiye için önemli avantaj sağlayacak otelin odalarının büyük bir bölümü deniz manzaralı.  Otel, İstanbul'un en büyük spor ve sağlık merkezini de bünyesinde barındırıyor.

Helikopterle VIP hizmeti sunuyor

Pendik sahilinde Tuzla Tersanesi yolu üzerindeki kongre oteli, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 9 kilometre yakınlıkta ve İstanbul Deniz Otobüsleri iskelesinin karşısında yer alıyor. Helikopterle VIP servisi hizmeti sunan otel, Formula 1 alanına 5 kilometre, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ne 15 dakika mesafede bulunuyor.

Üstündağ, Çağlar'a indirim yapmadı

- Otelin açılışa ilk gelenler Adil Üstündağ'ın hemşireleri Malatyalılar oldu. Malatyalı İşadamları Sanayicileri Derneği Başkanı Yunus Akdaş, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız, Yüksel Çengel, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Eminönü eski Belediye Başkanı Nevzat Er ve Naci Ekşi ilk gelenler arasındaydı. Ardından otele ziyaretçi akını başladı.

- İkinci yoğun katılım siyaset dünyasından oldu. Bakanlar Ertuğrul Günay, Hayati Yazıcı, Taner Yıldız, Mehdi Eker, Faruk Özak, Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra Ak Parti'den Hüseyin Çelik de katılımcılar arasındaydı.

- Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun hazır bulunduğu açılışa denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinden Cengiz Kaptanoğlu, Halim Mete, Cemalettin Şevli ile Atalay Şahinoğlu da katıldı.

- Otelin temelinin atılmasına katkıda bulunan Pendik eski Belediye Başkanı Erol Kaya, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Yönetim Kurulu Üyesi Recai Delibaşoğlu ünlü yönetmen Sinan Çetin, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihat Vardan, İTO Başkan Vekili ve 2010 Ajansı Başkanı Şekip Avdagiç, PETKİM CEO'su Kenan Yavuz, Enerji Verimliliği Meclisi Başkanı Erkan Gürkan da katılımcılar arasındaydı.

Yat sahipleri üs yapacak

- Açılışta nikah da vardı. İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Çağlar'ın kızı Dilanur'un nikahı da açılışla aynı saate denk geldi. İşadamlarının büyük çoğunluğu İbrahim Çağlar'ı bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Adil Üstündağ'ın açılışa rağmen İbrahim Çağlar'dan nikah organizasyonu için bir indirim yapmadığı ifade edildi.

- Otelin Pendik Marinası'nın yakınında olması, büyük avantaj olarak görülüyor. Yat sahiplerinin bu oteli üs olarak seçmesi, daimi otel müşterileri arasında yer alması bekleniyor.

- Otelin hemen dibinde Pendik'in daimi halk pazarının yer alması turizmciler tarafından eleştiriliyor. Pazarın ön görünümünde kötü bir görüntü olmasından endişe ediliyor.
Bugün


Geri Dön