24 / 04 / 2024

The Ritz-Carlton İstanbul ve Bodrum'da otel açmayı planlıyor

The Ritz-Carlton İstanbul ve Bodrum'da otel açmayı planlıyor

The Ritz-Carlton Otel Şirketi Başkanı Simon Cooper, İstanbul ve Bodrum'da otel açmak istediklerini bildirdi



The Ritz-Carlton Otel Şirketi Başkanı Simon Cooper, İstanbul ve Bodrum'da otel açmak istediklerini bildirdi.

Cooper, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, 2001'de The Ritz-Carlton İstanbul'un açılışı ile uluslararası çok büyük bir otel yatırımının hayata geçirildiğini hatırlatarak, Türkiye'nin otelcilik açısından büyük potansiyel taşıdığını vurguladı.

İstanbul'un yatırımcıları çeken özellikleri bulunduğunu ifade eden Cooper, "Sanki manyetik bir çekim gücü var. İnsanlar buraya yatırım yapmak istiyor. Turizm için bazı unsurlar şart. Türk Hava Yolları da yeni güzergahlarla buna büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin komşularıyla olan ilişkilerine değinen Cooper, "Özellikle komşularıyla varolan sınırları açılıyor. Bu tabii ki turizmi olumlu etkileyecektir. Ayrıca sadece İstanbul'da değil İstanbul çevresinde de yatırım yapma şansı var. Bizim Türkiye'ye olan ilgimiz devam ediyor. İstanbul'a kesinlikle yatırım yapacağız" şeklinde konuştu.

Simon Cooper, Doğu Avrupa ve Rusya'da zenginlik artışı olduğunu, bu durumun Türkiye'ye ilgiyi artıracağını söyledi.

-"AVRUPA YAKASINDA, BOĞAZ'DA AÇMAK İSTİYORUZ"-
Otel açma konusunda öncelik sıraları, stratejik listeleri bulunduğunu belirten Cooper, "İstanbul'da daha küçük çaplı bir otel yapmak istiyoruz.

Bodrum'a da yatırım yapmayı planlıyoruz. İstanbul'daki oteli Avrupa yakasında, Boğaz'da açmak istiyoruz" dedi. Cooper, Bodrum'daki oteli kendisine ait marinası ve golf alanıyla projelendirmeyi planladıklarını bildirdi.

Türkiye'deki yeni otellerin yatırım büyüklükleri hakkında şu anda bir şey söyleyemeyeceklerini belirten Cooper, "Finansal ortamı biliyorsunuz. Spekülasyon yapmak istemiyorum" diye konuştu.

Avrupalı turistlerin tatil yapma konusunda çok disiplinli olduğunu, tatil yapmaktan vazgeçmeyeceklerini dile getiren Cooper, Türkiye'ye gelen turistlerin çoğunun Avrupalı olmasından dolayı burada küresel krizden çok fazla bir etkilenme olacağını düşünmediğini söyledi.

Türkiye'de 8 yıldır faaliyette olduklarını anımsatan Cooper, uluslararası otellerin gelmesiyle rekabetin artacağını, ancak İstanbul'a gelen her uluslararası markanın bu destinasyona olan ilgiyi artırdığını vurguladı.

-"YÜZDE 20'LİK DÜŞÜŞ VAR"-
Türkiye'ye gelen turistlerin çoğunun dinlence amaçlı geldiğine işaret eden Cooper, bu trendin devam ettiğini, ancak küresel kriz nedeniyle dünya genelinde otelcilik sektöründe yüzde 20'lik düşüş olduğunu, özellikle Kuzey
Amerika'daki otellerde bunun net şekilde görüldüğünü belirtti.

Sektörde fiyat konusunda belki yeni düzenlemeler yapılabileceğini, ancak fiyatları indirmenin mümkün olmadığını kaydeden Cooper, zaten şu anda fiyatların olması gerekenin altında olduğuna dikkati çekti. Cooper, The Ritz-Carlton İstanbul'un kurumsal çalıştığını, fiyat politikasında bir değişiklik olmayacağını ifade etti.

Küresel anlamda otel yatırımlarının ekonomik krizden etkilendiğine işaret eden Cooper, "Etkilenmeyen tek ülke Çin... Çin'de 7 otelimiz bulunuyor. 2 tane daha açacağız. En iyi kar elde ettiğimiz otelimiz de Ritz-Carlton Çin' dedi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ritz, 'kaymak tabaka'yı Boğaz'a çekecek

The Ritz Carlton'ın CEO'su Simon Cooper, Boğaz ve Bodrum'u yatırım yapacakları "stratejik yerler" listesine aldıklarını açıkladı "En İyi İş Oteli" seçilen The Ritz-Carlton İstanbul'un mal sahibi Mustafa Süzer ise "kaymak tabaka"yı çekeceklerini belirtti
2001 yılında Türkiye'de ilk işletmesini açan The Ritz Carlton oteller zinciri, Türkiye'de yeni yatırımları değerlendirmeye aldı. The Ritz Carlton Otelleri CEO'su Simon Cooper, 'Stratejik olarak otel açmak istediğimiz destinasyonlar konusunda bir öncelik listemiz var.Bu listede hiç otel açmadığımız Cape Town, Sindey gibi şehirler yok ancak İstanbul ve Bodrum var" diye konuştu. Ritz Carlton İstanbul'un Conde Nast Travel ödüllerinde "Dünyanın En İyi İş Oteli" ödülünü alması nedeniyle düzenlenen gece için İstanbul'a gelen Cooper, İstanbul'da Boğaz'a yakın bir yerde ikinci otel açma hedefinde olduklarını söyleyerek "İstanbul'daki kadar büyük olmasa da daha küçük çaplı bir otel de düşünebiliriz" dedi.

BODRUM'DA GOLFLÜ PROJE
Cooper ayrıca Bodrum'da ise "İçinde golf sahaları, kendine ait bir marinası ve rezidansları olan bir projede olacaklarını söyleyerek "2-3 yıldan bu yana bu yatırımları değerlendiriyoruz. Şu anda adını açıklayacağımız bir yatırım yok. Ancak öncelik listemizde ilk sırada" diye konuştu. Cooper, neden Antalya değil de Bodrum'un seçildiği ile ilgili bir soru üzerine ise "Çünkü golf sahası, marina gibi büyük bir alanı kapsayacak bir projede olacağız. Antalya daha tanınmış bir destinasyon olabilir ancak böyle bir yatırım için şu anda Bodrum daha uygun." dedi. Cooper yatırımların Süzer Holding ya da başka gruplarla olabileceğini söylerken "Bunun ne zaman olacağını söylemem şimdi çok zor. Bugünün şartlarında finansmanı zor" diye konuştu.

'ÇEKİM GÜCÜNÜZ ARTIYOR'
Türkiye'nin coğrafi olarak şanslı bir konumda bulunduğunu kaydeden Cooper, "Doğu Avrupa ve Rusya'da artan bir zenginlik söz konusu. Bundan Türkiye de yararlanacaktır" dedi. Cooper ayrıca Türkiye'nin turizmi teşvik etmek için tüm hamleleri yaptığını da kaydetti. Cooper politik olarak da komşularla olan iyi ilişkiler ve sınırların açılması gibi konuların turizmde direkt etki yaratacağını söyleyerek "Türkiye turizmde bir çekim alanı oluşturuyor" dedi. 2010 yılının fiyat politikası anlamında çok mücadeleci bir yıl olacağını da kaydeden Cooper, fiyatları değiştirmek yerine ekstra gece konaklamalar ya da bazı yeni programlar eklemeyi tercih edeceklerini söyledi. Cooper, ayrıca "Aldığımız ödülün bize gösterdiği bir şey var. İstanbul'da rekabet artıyor. Yeni markalar bu pazara giriyor. Her marka bu destinasyonun daha iyi pazarlanmasına katkıda bulunacaktır" diye konuştu.

Çiller:Dünya tarıma dönüyor biz özelleştirme konuşuyoruz
RİTZ Cartlon İstanbul'un "En İyi İş Oteli"seçilmesi nedeniyle önceki akşam düzenlenen davete aralarında eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Çiller, basın mensuplarıyla yaptığı söyleşide artık siyasetçi olarak değil iktisatçı yönünün ağır bastığını söyleyerek "Dünya tarım toplumuna geri dörüyor. Biz hâlâ Ziraat Bankası özelleştirmesini konuşuyoruz" dedi.

Süzer: Bankacılık lisansı için başvurduk
SÜZER Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Süzer de tekrar bankacılık yapmak için lisans başvurusunda bulunduklarını hatırlatarak, ''Başvurunun sonucunu bekliyoruz. Grup olarak şu anda eskisinden daha sağlam ve iyi durumdayız. Bunu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) ilettik'' dedi.

'1 numara olduk, şimdi işimiz daha da zor'
THE Ritz-Carlton İstanbul'un ödül töreninde konuşan Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer, ödülün kazanılmasının esas hedef olan "birinci kaymak tabakayı" Türkiye'ye çekmek için iyi bir fırsat yaratacağını söyledi. Süzer, '1 numaraya ulaşmak zordur ama tepede kalmak daha zordur. Bundan sonra işimiz daha da zor" dedi.
Dilek Taş/Sabah

İstanbul ve Bodrum'da otel açmayı istiyoruz

The Ritz-Carlton Başkanı Cooper, Bodrum'da rezidansı ve marinası olan, İstanbul'da da küçük çaplı ikinci bir otel daha açmayı planladıklarını söyledi

İstanbul'da daha küçük çaplı ikinci bir otel daha açmayı planladıklarını söyleyen The Ritz-Carlton Otel Şirketi Başkanı Simon Cooper, "İkinci bir destinasyon olarak da Bodrum'u düşünüyoruz. Bodrum'da içinde rezidans, golf sahası ve marinası olan bir projeyi gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.
Türkiye'nin komşularıyla olan ilişkilerine değinen Cooper şunları söyledi:
"Özellikle komşularıyla varolan sınırları açılıyor. Bu tabii ki turizmi olumlu etkileyecektir. Ayrıca sadece İstanbul'da değil İstanbul çevresinde de yatırım yapma şansı var. Bizim Türkiye'ye olan ilgimiz devam ediyor. İstanbul'a kesinlikle yatırım yapacağız. İstanbul'daki oteli Avrupa yakasında, Boğaz'da açmak istiyoruz."
Küresel kriz nedeniyle dünyada otelcilik sektöründe yüzde 20'lik düşüş olduğunu belirtti. Sektörde fiyat konusunda belki yeni düzenlemeler yapılabileceğini, ancak fiyatları indirmenin mümkün olmadığını kaydeden Cooper, zaten şu anda fiyatların olması gerekenin altında olduğuna dikkat çekti. Küresel anlamda otel yatırımlarının ekonomik krizden etkilendiğine işaret eden Cooper, "Etkilenmeyen tek ülke Çin" dedi.

`Manyetik bir çekim gücü var'
İstanbul'un yatırımcıları çeken özellikleri bulunduğunu ifade eden Cooper, "Sanki manyetik bir çekim gücü var. İnsanlar buraya yatırım yapmak istiyor" diye konuştu. Simon Cooper, Doğu Avrupa ve Rusya'da zenginlik artışı olduğunu, bu durumun Türkiye'ye ilgiyi artıracağını söyledi.

24 ülkede 70 oteli var
-  The Ritz-Carlton'ın Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya, Ortadoğu, Afrika ve Karayipler'de olmak üzere 24 ülkede 70 oteli bulunuyor.
-  Şirketin Dubai, Tucson, Arizona ve Kaliforniya'daki projeleri gibi dünya çapında devam eden 30'dan fazla otel ve rezidans projesi var
 

The Ritz-Carlton `en iyi iş oteli' seçildi
The Ritz-Carlton İstanbul'un, Conde Nast Traveller okuyucu ödülleri değerlendirmesinde 2009'un "en iyi iş oteli" seçilmesinin ardından aldığı ödül, önceki gece bir davetle kutlandı.
Süzer Grubu Onursal Başkanı Mustafa Süzer davette yaptığı konuşmada bu ödülün esas hedef olan "birinci kaymak tabaka"yı Türkiye'ye çekmek için iyi bir fırsat yaratacağını söyledi.
Süzer, burada yaptığı konuşmada, otelin Türkiye'den listede yer alan tek otel olduğunun altını çizerek, ödülü almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'ye turizm açısından genellikle orta gelirli insanların geldiğini ifade eden Süzer, "Bu ödül, esas hedefimiz olan birinci kaymak tabakayı Türkiye'ye çekmek için iyi bir fırsat yaratacaktır" dedi.
Bu arada önceki geceki davete, aralarında eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Uçuran Çiller'in de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Eylem Türk/Milliyet

İstanbul Ritz'i `mıknatıs' gibi çekti, listeye Bodrum'u da koydu

İstanbul ve Bodrum'da otel açma planları olduğunu açıklayan The Ritz-Carlton Otelleri Başkanı Simon Cooper, "Bodrum bizim için Sidney, Bangkok ve Cape Town gibi şehirlerden önce geliyor. İstanbul'da ise Boğaz'da yer alacak daha küçük çaplı bir otel açmak istiyoruz" dedi.

DÜNYANIN en prestijli otelcilik ödülü kabul edilen `Conde Nast Traveller Okuyucu Ödülleri'nde, `Dünyanın En İyi İş Oteli' seçilen The Ritz-Carlton İstanbul'un kutlama törenine katılmak için Türkiye'ye gelen The Ritz-Carlton Otelleri Başkanı Simon Cooper, İstanbul ve Bodrum'da yeni otel açma planları olduğunu açıkladı. 2001'de The Ritz-Carlton İstanbul'un açılışı ile uluslararası en büyük otel yatırımının hayata geçirildiğini hatırlatan Cooper, Türkiye'nin otelcilik açısından büyük potansiyel taşıdığını söyledi.
Boğaz'a açılacak
Otel açma konusundaki stratejik listelerinde Bodrum'un en üst sırada yer aldığını belirten Cooper, şöyle konuştu: "Bodrum bizim için Sidney, Bangkok ve Cape Town gibi şehirlerden önce geliyor. Şu an iki ciddi proje üzerinde çalışıyoruz. Bunlardan biri Türkiye'de olacak. Antalya, Bodrum'dan daha fazla turist çeken bölge ama keşfedilmiş bir yer. Kıyı şeridi boyunca pek çok otel var. Bodrum'daki oteli rezidanslar, kendisine ait marinası ve golf alanıyla projelendireceğiz. İstanbul'da daha küçük çaplı bir otel yapmak istiyoruz. Otelin Avrupa yakasında, Boğaz'da olmasını istiyoruz."
İstanbul'un yatırımcıları çeken özellikleri bulunduğunu ifade eden Cooper, şunları dile getirdi: "İstanbul'un mıknatıs gibi bir çekim gücü var. İnsanlar buraya yatırım yapmak istiyor. Turizm için bazı unsurlar şart. Türk Hava Yolları da yeni güzergahlarla buna büyük katkı sağlıyor. Türkiye'nin özellikle komşularıyla varolan sınırları açılıyor. Bu tabii ki turizmi olumlu etkileyecektir. Ayrıca sadece İstanbul'da değil çevresinde de yatırım yapma şansı var. Bizim Türkiye'ye olan ilgimiz devam ediyor. İstanbul'a kesinlikle yatırım yapacağız. Doğu Avrupa ve Rusya'da zenginlik artışı söz konusu. Bu durum Türkiye'ye ilgiyi artırır. Türkiye'de 8 yıldır faaliyetteyiz. Uluslararası otellerin gelmesiyle rekabet artar. İstanbul'a gelen her uluslararası marka bu bölgeye olan ilgiyi büyütüyor."

Paranız varsa tatil için en uygun zaman

TÜRKİYE'ye gelen turistlerin çoğunun dinlence amaçlı geldiğine işaret eden The Ritz-Carlton Başkanı Simon Cooper, bu trendin devam ettiğini, ancak küresel kriz nedeniyle dünya genelinde otelcilik sektöründe yüzde 20'lik düşüş olduğunu belirtti. Sektörde fiyat konusunda belki yeni düzenlemelerin yapılabileceğini kaydenen Cooper, fiyatları indirmenin mümkün olmadığını çünkü olması gerekenin zaten altında olduğuna dikkati çekerek, "Paranız varsa tatil yapmak için en uygun zaman" dedi.
Aslan Batur/Hürriyet

The Ritz Carlton, İstanbul ve Bodrum'da iki otel daha yapacak

The Ritz-Carlton, Türkiye'de iki otel daha açmak için harekete geçti. Türkiye'deki ilk otelini 2001 yılında Süzer Plaza'da faaliyete geçiren The Ritz-Carlton, önümüzdeki dönemde biri İstanbul'da diğeri de Bodrum'da olmak üzere iki otel daha açacak.
The Ritz-Carlton Otel Dünya Başkanı Simon Cooper, Türkiye'nin otelcilik açısından büyük potansiyel taşıdığını belirterek, "İstanbul ve Bodrum'da otel açmak istiyoruz. Ancak ne kadarlık yatırım yapacağımız ve ortağımızın kim olacağı konusunda bilgi veremem" dedi.
Otel açma konusunda öncelik sıraları, stratejik listeleri bulunduğunu belirten Cooper, "Bizim Türkiye'ye ilgimiz devam ediyor. İstanbul'da daha küçük çaplı bir otel yapmak istiyoruz. İstanbul'daki ikinci oteli Avrupa yakasında, Boğaz'da açmayı planlıyoruz. Bodrum'daki otelinse kendisine ait marinası ve golf alanı olacak" diye konuştu.

Rakam belli değil
Yatırım konusunda açıklama yapmayacağını belirten Cooper, "Finansal ortamı biliyorsunuz. Spekülasyon yapmak istemiyorum" diye konuştu. İstanbul'un yatırımcıları çeken özellikleri bulunduğunu ifade eden Cooper, "Sanki manyetik bir çekim gücü var. İnsanlar buraya yatırım yapmak istiyor. Turizm için bazı unsurlar şart. Türk Hava Yolları da yeni güzergahlarla buna büyük katkı sağlıyor" diye konuştu. Krize rağmen Avrupalı turistlerin tatil yapma konusunda çok disiplinli olduğunu, tatil yapmaktan vazgeçmeyeceklerini dile getiren Cooper, Türkiye'ye gelen turistlerin çoğunun Avrupalı olmasından dolayı burada küresel krizden çok fazla bir etkilenme olacağını düşünmediğini söyledi. Türkiye'de sekiz yıldır faaliyette olduklarını anımsatan Cooper, uluslararası otellerin gelmesiyle rekabetin artacağını, ancak İstanbul'a gelen her uluslararası markanın bu destinasyona olan ilgiyi artırdığını vurguladı. Türkiye'nin komşularıyla olan ilişkilerine değinen Cooper, Doğu Avrupa ve Rusya'da zenginlik artışı olduğunu, bu durumun Türkiye'ye ilgiyi artıracağını söyledi.
Türkiye'ye gelen turistlerin çoğunun dinlence amaçlı geldiğine işaret eden Cooper, bu trendin devam ettiğini, ancak küresel kriz nedeniyle dünya genelinde otelcilik sektöründe yüzde 20'lik düşüş olduğunu, özellikle Kuzey Amerika'daki otellerde bunun net şekilde görüldüğünü belirtti.
Sektörde fiyat konusunda belki yeni düzenlemeler yapılabileceğini, ancak fiyatları indirmenin mümkün olmadığını kaydeden Cooper, zaten şu anda fiyatların olması gerekenin altında olduğuna dikkati çekti. Cooper, The Ritz-Carlton İstanbul'un kurumsal çalıştığını, fiyat politikasında bir değişiklik olmayacağını ifade etti.

Hedef kaymak tabaka
Küresel anlamda otel yatırımlarının ekonomik krizden etkilendiğine işaret eden Cooper, "Etkilenmeyen tek ülke Çin... Çin'de yedi otelimiz bulunuyor. İki tane daha açacağız. En iyi kâr elde ettiğimiz otelimiz de Ritz-Carlton Çin" dedi.
Süzer Grubu Onursal Başkanı Mustafa Süzer de, The Ritz-Carlton İstanbul'un Conde Nast Traveller okuyucu ödülleri değerlendirmesinde 2009 yılının `En iyi iş oteli' seçilmesinin, esas hedef olan `birinci kaymak tabakayı' Türkiye'ye çekmek için iyi bir fırsat yaratacağını açıkladı. The Ritz-Carlton İstanbul'un aldığı ödül, gerçekleştirilen davetle kutlandı. Süzer, otelin Türkiye'den listede yer alan tek otel olduğunun altını çizerek, ödülü almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türkiye'ye turizm açısından genellikle orta gelir grubundaki insanların geldiğini ifade eden Süzer, "Bu ödül, esas hedefimiz olan birinci kaymak tabakayı Türkiye'ye çekmek için iyi bir fırsat yaratacaktır" dedi. Mustafa Süzer, The Ritz-Carlton İstanbul'un Türk turizmi için bir örnek teşkil etmesini, uluslararası alanda adından `gıptayla' söz edilen bir tesis konumuna ulaşmasını hedeflediğini ve bunu gerçekleştirdiğini söyledi.
Conde Nast Traveller dergisinin listesinde daha önceden iki kez yer aldıklarını ve üçüncüsünde birinci olmayı başardıklarını kaydeden Mustafa Süzer, şöyle konuştu: "Hepimizin çok iyi bildiği bir ifade vardır; bir numaraya ulaşmak zordur, ama en tepede kalmak daha da zordur. Kabul etmeliyiz ki bundan sonra görevimiz çok daha zor. Ama hiçbir şüphemiz yok. Çünkü otelimiz bu başarıya ulaşırken dünya turizminin bir numaralı ismi, en seçkin markası olan The Ritz-Carlton Otel Şirketi her zaman bizimle olacaktır."

Tansu Çiller: Siyasetçi değil iktisatçıyım
Ritz Carlton İstanbul'un ödül alması nedeniyle düzenlenen törene eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Uçuran Çiller de katıldı. Kokteylde gazetecilerle sohbet eden Tansu Çiler, artık siyasetçi olarak algılanmak istemediğini belirterek, "Ben artık yurtdışında gittiğim uluslararası toplantılarda da iktisatçı kimliğimle konuşuyorum" dedi.
Yaşanan kriz sonrası hükümetin gerekli önlemleri alıp almadığı ile ilgili soruyu ise Çiller, "Bu konu ile ilgili konuşursam yanlış anlaşılır. Çünkü o zaman iktisatçı kimliğimden ziyade siyasetçi gibi algılanırım" dedi.
Bugün dünyada insanların artık başka şeyleri tartıştığını belirten Çiller, "İnsanlar yurtdışında artık zirai kesimi, tarımı yeniden keşfetti. Bizim çok önceden beri üstünde durduğumuz küçük işletmelere daha çok önem veriyorlar. Biz ise hâlâ bugün Ziraat Bankası'nın özelleştirmesini konuşuyoruz" dedi.
Kendi döneminde yapılan tarımla ilgili Et-Balık Kurumu ve SEK'in özelleştirmesinin halen tartışıldığının hatırlatılması üzerine de Çiller, "Her dönemin şartları farklıdır. O zamanki şartlara göre bu doğruydu" diye konuştu.
Radikal

Ritz Carlton, Bodrum ve Boğaz'a otel düşünüyor
  
The Ritz-Carlton Otel Başkanı Simon Cooper, Ritz Carlton İstanbul'un performansından memnun olduklarını belirterek, 'Türkiye'nin yatırımcıları etkileyen manyetik bir çekim gücü var. Bodrum'da ve İstanbul'da otel düşünüyoruz' dedi

Dünyaca ünlü gezi dergisi Conde Nast Traveller okuyucu ödülleri değerlendirmesinde 2009'un 'En iyi iş oteli'' seçilen The Ritz-Carlton İstanbul'un kutlama gecesi için İstanbul'a gelen The Ritz-Carlton Otel Başkanı Simon Cooper, grubun Türkiye planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye olan ilgilerinin devam ettiğini ve kesinlikle burada yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Cooper, İstanbul ve Bodrum'da birer otel planladıklarını belirtti. 2001'de The Ritz-Carlton İstanbul'un açılışı ile uluslararası çok büyük bir otel yatırımının hayata geçirildiğini hatırlatan Cooper, Türkiye'nin otelcilik açısından büyük potansiyel taşıdığını vurguladı. Cooper, 'Türkiye'nin sanki manyetik bir çekim gücü var. İnsanlar buraya yatırım yapmak istiyor'' diye konuştu. Cooper, Doğu Avrupa ve Rusya'da zenginlik artışı olduğunu, bu durumun Türkiye'ye  ilgiyi artıracağını söyledi.

BODRUM'A GOLF SAHALI RESORT
Türkiye'nin komşularıyla sınırlarının açılmasının da turizmi olumlu etkileyeceğine değinen Cooper, 'Bizim Türkiye'ye olan ilgimiz devam ediyor. İstanbul'a kesinlikle yatırım yapacağız. Boğaz'da biraz daha küçük çaplı bir otel yapmak istiyoruz. Bodrum'a da içinde golf sahaları, kendi marinası olan büyük bir resort planlıyoruz'' şeklinde konuştu.
Otel açma konusunda stratejik listeleri bulunduğunu belirten Cooper, 'Ancak, bu yatırımları ne zaman hayata geçireceğimiz konusunda şu anda bir şey söyleyemem. Finansal ortamı biliyorsunuz. Spekülasyon yapmak istemiyorum'' diye konuştu.        
Küresel kriz nedeniyle dünya genelinde otelcilik sektöründe yüzde 20'lik düşüş olduğunu, özellikle Kuzey Amerika'daki otellerde bunun net şekilde görüldüğünü belirten Cooper, 'Fiyatlar da şu anda olması gerekenin altında. Aslında tatil yapmak için son 30 yılın en iyi dönemi yaşanıyor' diye konuştu. The Ritz-Carlton İstanbul'un fiyat politikasında bir değişiklik olmayacağını ifade eden Cooper, 'Sadece ekonomik ortama uygun promosyonlar düşünülebilir' diye devam etti.

Tekrar bankacılık yapmak istiyoruz
SÜZER Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Süzer ise Süzer Grubu olarak tekrar bankacılık yapmak için lisans başvurusunda bulunduklarını hatırlatarak, ''Bu başvurumuzun sonucunu bekliyoruz. Biz bankacılık yapmak istiyoruz. Grup olarak şu anda eskisinden daha sağlam ve iyi durumdayız. Bunu göstermeye çalışıyoruz. Biz bu alanda önümüzdeki yıllarda neler yapabileceğimizi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) ilettik'' şeklinde konuştu.

Kaymak tabakayı çekecek
RITZ Carlton İstanbul Oteli'nin sahibi Süzer Grubu'nun Onursal Başkanı Mustafa Süzer de Conde Nast Traveller tarafından verilen 2009 yılının ''En iyi iş oteli'' ödülünün The Ritz-Carlton İstanbul'un ''birinci kaymak tabakayı'' Türkiye'ye çekmek için iyi bir fırsat yaratacağını belirterek, 'Türkiye'ye turizm açısından genellikle orta gelir grubundaki insanlar geliyor. Bu ödül, esas hedefimiz olan birinci kaymak  tabakayı Türkiye'ye çekmek için iyi bir fırsat yaratacaktır'' dedi.

En karlı pazarımız Çin oldu
SİMON Cooper dünya çapında tüm otel yatırımlarının ekonomik krizden etkilendiğini belirterek, ''Etkilenmeyen tek ülke Çin... Çin'de 7 otelimiz var. 2 tane daha açacağız. En iyi kar elde ettiğimiz otel de Ritz-Carlton Çin' dedi.
Şenay KÖŞDERE/Akşam


Geri Dön