25 / 04 / 2024

Thodex soruşturmasında yeni gelişme: Çember daralıyor!

Thodex soruşturmasında yeni gelişme: Çember daralıyor!

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu firari Faruk Fatih Özer'e yönelik operasyonda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. İşte soruşturmada son durum...



Thodex vurgununa ilişkin başlatılan operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Faruk Fatih Özer'in yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda çember daraldı.  Firari Özer'in yakalanması için yürütülen çalışmalar devam ederken, Özer'in kaçış hikayesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Yapılan illk tespitlere göre Özer kaçış için Mart ayında harekete geçti. 

Özer'i yakalama çalışmaları sürüyor 

Özer Arnavutluk bir çiftle telefonda görüşme gerçekleştirdi. Bu çiftten erkek olanın birkaç kez Türkiye’ye geldiği öğrenildi. Çift olarak ise 9 Mart’ta İstanbul’a giriş yaptı ancak 24 saat sonra hızlı bir şekilde Tiran’a döndüler. İşte bu tarihten sonra, aralarındaki bağlantı koptu. Ta ki tarihler 20 Nisan’a kadar. 20 Nisan Salı günü Faruk Fatih Özer, Air Alabania’dan aldığı tek yön uçak bileti ile Tiran’a gitti. 

Thodex soruşturmasında yeni gelişme: Çember daralıyor!

Sınırı aşan suçlar konusunda iş birliği ve koordinasyon için operasyona dahil olan Türk polisi de hem ifade alım işlemlerinde destek veriyor hem de operasyonlar gerçekleştiriyor. 

Türk polisi çemberi daralttı 

Peki Özer'in kaçmış olabileceği ülkeler hangileri? Yunanistan, Makedonya, Karadağ, Kosova ve Bosna Hersek. Bunlara ek olarak sürat teknesiyle İtalya’ya kaçma ihtimalide bulunuyor. Bu sebeple Arnavutluk’ta Fier, Avlonya ve Durres izlenmeye alındı. Ancak bu ihtimalin gerçekleşmesi oldukça zor görülüyor. Çünkü İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Özer'in, Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Teşkilatı FRONTEX’in hakimiyeti olan bir bölgeden kaçmayacağı ifade ediliyor. Yakalandığı an teslim edileceği için bu yola başvurma ihtimalinin düşük olduğu ifade ediliyor.

Karadağ'a gitme olasılığı olan Özer için polislerin çalışmaları hızlandırdı. 

Thodex sonrası kripto para borsası ne oldu?


 


Geri Dön