19 / 04 / 2024

THY, Avrupa’nın en iyi havayolu ödülüne layık görüldü!

 THY, Avrupa’nın en iyi havayolu ödülüne layık görüldü!

Türk Hava Yolları (THY), sivil havacılık hizmet kalitesi ödülleri kapsamında bu yıl da “Avrupa’nın en iyi havayolu” ödülüne layık görüldü



THY Genel Müdürü Temel Kotil, İngiltere’nin başkenti Londra’nın güney batısındaki Farnborough’da yapılan havacılık fuarı kapsamında düzenlenen törende, “Avrupa’nın en iyi havayolu”, “Güney Avrupa’nın en iyi havayolu” ve “En iyi Premium Ekonomi koltuk” dallarında THY’nin kazandığı birincilik ödüllerini aldı. THY, geçen yıl Paris’te de aynı ödülleri kazanmıştı. Kotil, “Yakında dünyanın en büyük havayolu olacağız” dedi.


Kotil, “Üst üste ikinci kez Avrupa’nın en iyi havayolu seçildik. Finalde Luftansa, İsviçre Havayolları ve THY vardı. Bu havayollarının arasından sıyrılarak art arda en iyi havayolu ilan edildik. Bu bizim için bir başlangıç. Ödülün arka arkaya gelmesi bizi mutlu etti” dedi.


‘Dünyanın en büyüğü olacağız’

18 milyon yolcunun internet üzerinden oy kullanarak THY’yi seçtiğini kaydeden Kotil, 2012’nin ilk 6 ayında yolcu taşımada THY’nin yüzde 20 büyüdüğünü söyledi.


Yolcu sayısı yüzde 20 arttı

THY’nin yolcu sayısı, ilk altı ayda geçen yıla göre yüzde 20 artışla 17.7 milyona ulaştı. Şirketin yaptığı açıklamada, dış hatlarda business/comfort class ve dıştan dışa transfer yolcu sayılarında Ocak-Haziran 2011 dönemine kıyasla, sırasıyla yüzde 44.8 ve yüzde 47.4 artış sağlandığının altı çizildi.

Milliyet


Geri Dön