26 / 04 / 2024

THY, dört yıl sonrasının hedefini şimdiden yakalıyor!

THY, dört yıl sonrasının hedefini şimdiden yakalıyor!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Krizde fırsatları yakaladık, 2015 hedeflerine bu yıl sonunda ulaşacağız ve Uzun menzilde kapasitemizi 8 ayda yüzde 140 artırdık " dedi.....



THYnin İspanyada açtığı dördüncü uçuş noktası olan Malagada soruları yanıtlayan Topçu, kriz nedeniyle iki yılda sektörün küçüldüğünü anlattı. Topçu, Özellikle geniş gövdeli uçak almak için 2008de imalatçılarla konuştuğumuzda bize teslimat tarihi olarak 2015i veriyorlardı. Krizde bir çok sipariş iptali yaşandı. Hem Boeing, hem de Airbus, uçakları daha ucuz fiyata bizlere önerdi. Bu fırsatı çok iyi kullandık diye konuştu. Topçu, 2015 için hedefledikleri 165 yolcu uçağı ve 8 milyar dolarlık ciroya bu yılsonunda ulaşacaklarını bildirirken, Uzun menzilde kapasitemizi 8 ayda yüzde 140 artırdık. Yeni hatlar açtık. Büyüme sürecek dedi.

2023te hedef ilk 10
THYnin Avrupada taşıdığı yolcu sayısı olarak Lufthansa, Air France gibi devlerin arkasından geldiğini belirten Topçu, Üçüncülük için İngiliz Havayolları British Airways ile rekabet ediyoruz. Bazen biz, bazen onlar geçiyor. Ama hedeflerimiz büyük. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde amacımız dünyada ilk 10a girebilmek dedi.

THYnin yurtdışında tanıtımında sponsorluğun önemine dikkat çeken Topçu sözlerini şöyle sürdürdü:
Sponsorluğun çok faydası oldu. Özellikle Barcelona ve Manchester United çok etkili. Avrupa Basketbol Ligine adımızı verdik. Şu anda bize gelen teklifler var, değerlendiriyoruz. Bu teklifleri değerlendirirken; uçtuğumuz noktalar, marka değerine nasıl katkı yapacağına bakacağız. Eğer katkı olursa sponsorluk yapıyoruz.  THYye 10a yakın yabancı havayolu şirketi alım teklifi yaptı diyen Topçu, bunun Türkiye için THYnin önemini gösterdiğini kaydetti. Hamdi Topçu, THYnin halka arz edileceği, özelleştirileceğine ilişkin haberlerin de gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

İtalyanın 7 şehrine uçuracak
İspanya Malaga ile 139. dış hat noktasını açtıklarını ifade eden Topçu, İstanbulu 4 İspanyol şehrine doğrudan bağlıyoruz dedi. Yılsonuna kadar Malaga hattında 60 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini belirten Topçu, Endülüs Bölgesinin en önemli noktası olan Malaga aynı zamanda İspanyanın nüfus olarak 5inci büyük şehri. Bu güzel Akdeniz kenti, THY ile dünyaya açılacak dedi.

Gelecek ay, İtalyada Cenova, Torino, Napoli hatlarının açılacağını söyleyen Topçu, Almanyadan sonra sınırımız olmayan en fazla uçtuğumuz ülke olacak İtalya. Türkiyeden İtalyanın 7 şehrine uçuracağız diye konuştu. Yılsonuna kadar 5 hat daha açacaklarını ifade eden Topçu, Uzun hatlarda yeni noktalardan ziyade sefer sayısı artırıyoruz dedi.

 

Do&Co meze dükknı yolda
Yemek şirketi Do&Coyu yurtdışında ve diğer hizmet sektörlerinde genişletmeyi hedeflediklerini söyleyen Hamdi Topçu, Yurtdışında başka şirketlerle ortaklık kurulabilir, bunu görüşüyoruz. Ortaköydeki butik otelin inşaatı başladı. Turkish Do&Conun mezelerini satan dükknlar açmayı planlıyoruz. İlk mağaza Nişantaşında olabilir. Uçmayanlarda Do&Coyu tatsın istiyoruz. Bu konuda araştırmalarımız devam ediyor dedi.

Milliyet/NEVİN DONAT


Geri Dön