26 / 04 / 2024

THY’den havalı bilanço! Türk Hava Yolları tarihinde bir ilk yaşandı!

THY’den havalı bilanço! Türk Hava Yolları tarihinde bir ilk yaşandı!

Yılın ilk altı ayında 737 milyon dolar net kar kazandıklarını açıklayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, THY tarihinde bunu bir ilk olduğunu açıkladı. İşte detaylar…



RAKİPLERİNİ GEÇTİ

Rakiplerini geride bıraktıklarını ifade eden Bolat, “Kendi malımız 80 uçağımız var. İGA’da fiziki yatırımlar da mevcut. 15 milyar dolara yakın maddi duran varlığı da mevcut.

THY Avrupa’da hem karlılık hem kapasite olarak rakiplerini geçmiş durumda. Dünyada ilk üçe girdi. Stratejilerini yeniledi. Tamamıyla yolcu ve kargo taşımaya odaklı, uyumlu ve tecrübeli yönetimi olan bir şirket oldu. 2016 ve 2020 yılları dışında hep kar ettik ve çift haneli şekilde büyüdük” cümlelerini kullandı. Geçen sene tüm iştiraklerle beraber beş bin ekstra istihdam yarattıklarını belirten Bolat, “Bu yıl daha fazla istihdam sağlamak istiyoruz. İstihdam sağlıyoruz, döviz getirdik, ihracat yapıyoruz aynı zamanda nitelikli turist getirmeye de başladık. Tüm bunlara baktığımızda ise THY’nin yılı başarı ile tamamlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Kargo taşımacılığı konusunu da konuşan Ahmet Bolat, “Elimizdeki bazı 777’leri kargo uçağına dönüştürme maksadı ile birkaç firma ile, stratejik işbirliği yapmak için görüşüyoruz. Ona yakın uçağımızı kargoya döndürmeyi düşünüyoruz” dedi.

THY’den havalı bilanço! Türk Hava Yolları tarihinde bir ilk yaşandı!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 12 Ağustos 2022 tarihinde saat 13.34'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,02 Türk Lirası, euro 18,59 Türk Lirası, altının gramı ise 1044 Türk Lirası değerinde.

Fiat Ducato Van Ağustos ayı fiyatları belli oldu! En ucuz Ducato Van kaç lira? İşte 12 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Dacia Lodgy ağustos ayı fiyatları belli oldu! 9 bin lira zamlandı! İşte 12 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Ev satın almak ya da kiraya çıkmak isteyenlere müjde! Hangi ilde kira fiyatları ne kadar düştü?


Geri Dön