26 / 04 / 2024

Çekiçler Grubu, 2012 yılında yüzde 20 büyümeyi hedefliyor!

 Çekiçler Grubu, 2012 yılında yüzde 20 büyümeyi hedefliyor!

Çekiçler Grubu Ar-Ge ve Dış Pazarlar Müdürü Çekiç, inşaatı devam eden ve 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni fabrika binaları ile açık ve kapalı alanlarını büyüteceklerini dile getirdi



Eskişehir’de 1957 yılında yeni ufuklara, yeni iş fikirlerine yönelmek üzere, mermer pazarlama ve lojistik faaliyetleri ile temellerini oluşturan Çekiçler Grubu, 1991 yılında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasına geçerek mermer ve doğaltaş üretimini de faaliyetlerine ekledi.


Bugün yaklaşık 50 bin metrekare açık alan üzerinde 15 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyetlerini sürdüren grup; mermer, traverten, limestone, oniks, diğer maden ve doğaltaşlardan oluşan ürün yelpazesinde, bu ürünlerin blok, plaka, fayans, özel ölçü ve tasarımlarından oluşan 100’e yakın çeşitliliği bulunduruyor. Grup, 2012 yılında yüzde 20 büyümeyi hedefliyor.


Şirket olarak ülke ekonomisine hizmet ettiklerini belirten Çekiçler Grubu Ar-Ge ve Dış Pazarlar Müdürü Mustafa Çekiç, üçüncü kuşak ve profesyonel yönetimle birlikte sanayi, ticaret, madencilik, lojistik sektörleri ve uluslararası ortaklarıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.


Grup olarak her türlü doğaltaşın ocaklardan hammadde olarak çıkarılması, işlenmesi, tasarlanması ve kullanıma hazır hale getirilmesi ile satış ve pazarlaması faaliyetlerini gösterdiklerini aktaran Çekiç, en ileri ve yüksek teknolojiyi her türlü faaliyetleri ve üretimlerinde kullandıklarını vurguladı. Çekiç, “Çekiçler Grubu olarak yatırımlara ve büyümeye devam ederek Eskişehir bölgesi ve ülken ekonomisinin yükselmesine katkıda bulunacağız. Önümüzdeki bir yıllık dönem içinde inşaatı devam eden ve 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni fabrika binamız ile açık ve kapalı alanlarımızı büyüteceğiz. Bunun yanı sıra yeni ocaklar ile hammadde ağımızı ve kapasitemizi artıracağız. 2012 yılında en az yüzde 20 büyüme sağlamayı hedefliyoruz” bilgisini verdi.


ISO 9001-2008 Kalite Belgesi ve OHSAS 18002- 2008 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi bulunan Çekiçler Grubu’nun daha yüksek katma değerli ürünlere odaklandığını ve yeni teknolojileri takip ettiğini vurgulayan Çekiç, “Yeni makine ve sistemlerin yatırımını tamamlamayı planlıyoruz. Ar-Ge faaliyetlerine verilen önemi ve ayırmış olduğumuz bütçeyi artırarak, üretimde verimliliği artırmayı, daha geniş tanıtım faaliyetlerinde bulunmayı istiyoruz” dedi.


Çekiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha verimli ve daha kaliteli üretim hedefiyle, firmamız her yıl kendini yenilerken, teknolojik değişikliklere uyum sağlıyor. Ayrıca bünyemizde bulunan Ar-Ge birimimiz ve Ar-Ge’ye ayırmış olduğumuz bütçemiz ile üretim, enerji ve kaynakların daha verimli kullanımı, faaliyetlerin en etkin şekilde düzenlenmesi alanlarında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”


Şirketlerinin yıllık satışlarının yarıdan fazlasını ihracat yaparak dış pazarlardan elde ettiğini ifade eden Mustafa Çekiç, “Diğer birçok sektörün aksine dışa bağımlılığı ve ithal ürün kullanımı neredeyse yok sayılabilecek bir sektörde faaliyet gösteren firmamızın yapmış olduğu cirosunun neredeyse tümü ülke ekonomisine kazandırılmakta ve yüksek katma değer oluşturulmaktadır” şeklinde konuştu.


Yıllık satışların yarıdan fazlasını ihracat oluşturuyor


Şirketlerinin yıllık satışlarının yarıdan fazlasını ihracat yaparak dış pazarlardan elde ettiğini ifade eden Mustafa Çekiç, “Diğer birçok sektörün aksine dışa bağımlılığı ve ithal ürün kullanımı neredeyse yok sayılabilecek bir sektörde faaliyet gösteren firmamızın yapmış olduğu cirosunun neredeyse tümü ülke ekonomisine kazandırılıyor ve yüksek katma değer oluşturuluyor” şeklinde konuştu.


Kobiden


 


Geri Dön