25 / 04 / 2024

Times Square Mall AVM 30 Aralık’ta açılacak!

Times Square Mall AVM 30 Aralık’ta açılacak!

KDM AVM Kiralama ve Yönetim Danışmanlık Genel Müdürü Murat İzci, Basra’da kiralama ve yönetimini aldıkları Times Square Mall adlı AVM’nin yatırım sürecinin devam ettiğini belirtti...



2010’dan beri yurtiçindeki verimsiz 58 mağazasını kapatan Collezione, yurtdışında büyüme kararı aldı. 138 olan mağaza sayısını 80’e indiren şirket yurtdışındaki mağaza sayısını ise 38’e çıkardı.


Yurtiçinde yatırımların geri dönüşünün 4-5 yılı bulduğunu, yurtdışında ise bu sürenin 1.5 yıl olduğunu kaydeden Collezione’nin sahibi Ekrem Akyiğit, “Bu yıl yurtiçinde 4, yurtdışında 17 mağaza açmayı hedefliyoruz” dedi.


Yeni strateji

Akyiğit, yeni stratejileriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Türkiye’de küçük metrekareli ve verimsiz mağazaları kapattık. 138 mağazayken 216 milyon lira ciro yapıyorduk. 80 mağazayla ciromuz 215 milyon lira. Dolayısıyla verimlilik adına aldığımız kararların doğru olduğunu görüyoruz. Yurtdışının çok daha karlı olduğunu gördük.”


Hedef Ortadoğu

Öncelikli olarak Ortadoğu’yu büyüyeceklerini anlatan Akyiğit, şöyle devam etti:

“Suudi arabistan’da çalıştığımız grupla bu ülke dışında Fas ve Kazakistan’da büyüyeceğiz. Dubai’de 20 mağaza açmayı planlıyoruz. Bu pazarda iki yılda toplam 30 mağaza açmayı istiyoruz. Hindistan ve Pakistanlı gruplarla da mağaza açmak için görüşme yapıyoruz. Özellikle Hindistan planlarımız hayata geçerse yurtdışında daha hızlı büyüyeceğiz.”



Gerginliğe rağmen yatırım


KDM AVM Kiralama ve Yönetim Danışmanlık Genel Müdürü Murat İzci, Basra’da kiralama ve yönetimini aldıkları Times Square Mall adlı AVM’nin yatırım sürecinin devam ettiğini belirtti.


İki etapta bitirilecek olan ve ilk etabı 60 milyon dolara malolacak AVM’nin 30 Aralık’ta açılacağını kaydeden İzci, şu bilgileri verdi: “AVM’deki markaların yüzde 40’ı Türk markaları olacak. LC Waikiki, flo, De Facto, Collezione gibi markalarımız orada yerini alacak. Times Square Mall buranın ilk AVM’si olacak.”


Oğulları kendi yolunu çizdi


Oğulları Emre ve Ömer Akyiğit’in, Collezione’den ayrılarak kendi işlerini kurduğunu söyleyen Ekrem Akyiğit, süreci şöyle anlattı: “Emre, Eskişehir’de verimsiz diye kapattığımız Collezione mağazasının yerine Simit Sarayı’nın şubesini açtı. Ayrıca İzmirli Orhan Döner’i de İstanbul’a taşımaya hazırlanıyor. Ömer ise ihracat ağırlıklı tekstil işine atıldı.”



EYLEM TÜRK/ Milliyet 


Geri Dön