28 / 03 / 2024

Timsah Arena bugün açılıyor!

Timsah Arena bugün açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Bursaspor taraftarlarının, "Timsah Arena" olarak adlandırdığı 44 bin seyirci kapasiteli yeni stat, bugün düzenlenecek görkemli bir törenle resmen açılacak.



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Bursaspor taraftarlarının, "Timsah Arena" olarak adlandırdığı 44 bin seyirci kapasiteli yeni stat, bugün düzenlenecek görkemli törenle resmen açılacak. 


Temeli Haziran 2011'de atılan, 400 bin metrekare proje, 190 bin metrekarelik de inşaat alanıyla Bursa'nın en büyük anıtsal yapılarından biri olma özelliği taşıyan stadın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Açılışta Türkiye Şöhretler Karması ile Bursa Şöhretleri Karması gösteri maçında karşı karşıya gelecek. 


8 DAKİKADA BOŞALIYOR

74 taraftar, 20 VIP basın, loca ve 7 engelli turnikesi ile 84 tribün kapısının bulunduğu stat, seyircilerin 8 dakika gibi kısa sürede tahliyesine imkan sağlıyor. Ayrıca 644 araç ve 2 otobüslük kapalı, 912 araç ve 254 otobüslük açık otoparkın yer aldığı statta, 100 bin 123 metrekare alan ota parklara ayrıldı. Statta 35 ile 190 metrekare arasında olan 72 loca, 789 tuvalet ile 35 büfe bulunuyor. Altmışar metrekare alanlı 2 son teknoloji led ekran skorbord tabelasının bulunduğu statta, ayrıca 240 metre uzunluğunda led reklam tabelası bulunuyor. 


KALE ARKASI TEK PARÇA

Timsah Arena, her yönüyle içinde ilkleri barındıran bir sfat. Taraftarların görüşü alınarak kale arkası tribün, kesintisiz 61 sırayla tek parçadan oluşurken, statta ayrıca alttan ısıtma sistemi kullanılacak. Trijenerasyon enerji sistemiyle ısıtma, soğutma ve enerji ihtiyacının bir bölümünü kendisi üretecek olan statta oluklar vasıtasıyla toplanacak yağmur suları depolanarak, stadın sulamasında kullanılacak.

 

Dünyada, takımının sembolü örnek alınarak projelendirilmesi açısından ilk olan timsah görümündeki stat, bu özelliğiyle ödüle de layık görüldü. Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışmasında (International Property Avvards) mimarisiyle ödüle layık görülen yeni stat, daha inşa sürecinde dünyanın gündemine geldi. Timsah görünümünde tasarlanan çatıyla dikkati çeken ve maç olmayan günlerde özel gezilere ve turlara imkan sağlayacak şekilde tasarlanan statta, kafa kısmının altında Bursaspor müzesi, özel tanıtımlar için sinema salonu, yeme içme mekanları bulunuyor. 

İngiltere'nin yüksek tirajlı The Telegraph Gazetesinin editörü Adam Hurrey de dünya genelinde inşaatı devam eden dev stat projeleri araştırmasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadını dünyanın en heyecan verici 10 projesi arasında göstermişti. 


AÇILIŞ ÜCRETSİZ İZLENECEK

Açılışı takip etmek isteyen Bursalılar ve Bursaspor taraftarları stada ücretsiz girebilecek. Açılış günü 1 2,00 ile 16.00 saatleri arasında açılış biletlerini gösteren vatandaşlar, Bursaray belediye otobüsleri ve Tl tramvay hattını ücretsiz kullanabilecek.


Etkinliğin sonunda da saat 18.30dan itibaren Bursaray Acemler İstasyonu'ndan kalabalık bitinceye kadar ücretsiz yolcu kabul edilecek. Yine etkinlik sonunda stadyum önünden Dikkaldırım, Çekirge ve Heykel yönüne ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Vatandaşların stadyuma girişlerde sorun yaşamamaları için saat 13.00'ten sonra giriş kapıları açılacak. Vatandaşların biletlerin alt kuşak rengi, hangi kapıdan giriş yapılabileceğini gösterecek. 


Bizim Gazete


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Timsah Arena bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle açılıyor. Yapımına 2011 yılında başlanan stadın açılış töreni bugün 15.00’te gerçekleştirilecek. Açılışta, Türkiye Şöhretler Karması ile Bursa Şöhretler Karması, özel bir maç yapacak.


Erdoğan’ın yanı sıra, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim gibi ünlü isimler de Türkiye Şöhretler Karması’nda yer alacak. 44 bin kapasiteli stadın yapımına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağladığı 50 milyon liralık maddi destekle başlandığı açıklandı.


90 kapısı bulunan stat 7-8 dakika içerisinde dolup ve boşalıyor. Maç her yerden eşit kaliteden izlenebiliyor. Hiçbir yerde görüş kaybı, kör nokta yok. Stat 190 bin metre kareyle Bursa'nın en büyük eseri oldu. Timsah Arena dünyanın heyecan verici ilk 10 stadı arasında gösteriliyor.


Star




Haber Hürriyet gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Timsah Arena, bugün saat 15.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacak.


Ses, havai fişek ve ışık gösterilerinin yapılacağı açılışta Fettah Can da bir konser verecek. Ayrıca stadın açılış maçında Türkiye şöhretler karması, Bursa şöhretler kadrosuyla karşılaşacak. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu mücadelede forma giyecek. Temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan ve 230 Milyon TL harcanan stadın mimarisi ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda ödüle layık görüldü.



Hürriyet


Haber, Habertürk'te şu şekilde yer aldı;


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Timsah Arena, bugün saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak.


Ses, havai fişek ve ışık gösterilerinin yapılacağı açılışta Fettah Can da bir konser verecek. Ayrıca stadın açılış maçında Türkiye şöhretler karması, Bursa şöhretler kadrosuyla karşılaşacak.


Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu mücadelede forma giyecek. Temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan ve 230 Milyon TL harcanan stadın mimarisi ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda ödüle layık görüldü.


Habertürk 


Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Timsah Arena Bursa Büyükşehir Stadı, bugün saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak.


Temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan, 230 milyon TL harcanan Timsah Arena açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yer alacağı gösteri maçı gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de şöhretler maçında yer alacak. Karşılaşma, 8'er kişilik takımlarla 20'şer dakika oynanacak. Gösteri maçının ardından Türkiye şöhretler karması ve Bursa şöhretler karması karşı karşıya gelecek.


Timsah Arena'nın açılış sloganı, 'Tüm şehir tek yürek' olacak. Çekilecek tüm fotoğraflar bu hashtag ile sosyal medyada paylaşılacak. Stat açılış organizasyonları vatandaşlar için ücretsiz olacak. Açılış biletlerini gösteren vatandaşlar, toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek.

Başakşehir'de hat-trick yapmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Temmuz 2014'te o dönem Başbakan iken Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın açılışını gerçekleştirmişti. Gösteri maçında sahaya çıkan Erdoğan, hat-trick yaparak yıldızlaşmıştı.


Dünyada takım sembolüyle projelendirilen ve timsah görünümünde olan stadyum, 'Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde mimarisiyle ödül aldı.

Stadın en büyük özelliği, 84 adet tribün kapısıyla 8 dakikada tahliyeye imkan tanıması.


Yeni Şafak 


Geri Dön