29 / 03 / 2024

Timur Bayındır: Yatırımları daha küçük otellere yapmalıyız!

Timur Bayındır: Yatırımları daha küçük otellere yapmalıyız!

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, yılda 65 milyon turist ağırlayan İspanya'da bile beş yıldızlı otel sayısının Antalya'dan az olduğunu söyledi.



Verilen teşvik belgeleriyle beş yıldızlı otel projeleri adeta patlama yaparken, otelciler hızlı artıştan endişeli. Turizm sektöründe yapılan yatırmları anlatan Bayındır, şöyle konuştu: "İspanya'ya 2014 yılında yaklaşık 65 milyon turist geldi. 2015 itibariyle İspanya'da ülke genelinde toplam 5 yüdızlı otel sayısı 251, bu otellerin yatak kapasitesi ise toplam 78 bin. Ülkemizde ise, sadece Antalya'da 298 faal, 53 yatırımda olmak üzere toplam 351 adet 5 yıldızlı otel tatil köyü var. Bu tesislerde yaklaşık yatak sayısı 294 bin. İstanbul'da ise Ocak 2015 itibari ile şehirde faal olan 5 yüdızlı otel sayısı 79, yatırımı devam eden 44 adet 5 yüdızlı otelin tamamlanması üe 5 yıldızlı otel sayısı 123'e yatak sayısı ise 67 bine çıkacak." 



KÜÇÜK OTELLER ÖNDE 


Bayındır, global dünyada kitle turizmi yerini hızla bireysel turizme bıraktığım belirterek, "Bu nedenle yatınmalar olarak eski alışkanlıkları bir kenara bırakıp dünyadaki gelişmeleri de dikkate alarak yatirımların daha çok küçük ölçekli otellere yaymalıyız" dedi. Konaklama tesisi yatırımlarının çeşitliliğinin önemli olduğunu vurgulayan Bayındır, şunları söyledi: "Her zaman belirttiğimiz gibi ülkemizin 2023 yılı turizm hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için ülke turizmini çeşitlendirmeli ve turizmi tüm ülkeye yaymalıyız. Hedeflere ulaşmak için doğru planlama üe konaklama işletmeleri başta olmak üzere turizm altyapısını Anadolu'ya hızlı şeküde yaymalıyız. Otellerin yoğun olduğu Antalya, İstanbul, Muğla gibi şehirlerimizde teşvik belgelerinin yeni yatırımlar yerine modernizasyon veya yemleme yapan otel işletmelerine verilmesinin sektörümüze daha fazla katkı sağlayacağım öngörüyoruz." 


Hürriyet


Geri Dön