24 / 04 / 2024

Tiny house'lara yoğun ilgi!

Tiny house'lara yoğun ilgi!

Minimalist "tiny house" doğaya yakın ve çevreci tarzı ile büyük ilgi görmeye başladı.



Tiny house'sa ilgi gün geçtikçe artıyor. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yaşadığımız alanların küçültülmesi gerektiğini savunan, mimari ve sosyal hareket olan "tiny house" (küçük ev), ev tasarımı sektörünün boyutunu değiştirdi.

Sosyal platformu Instagram'da "tinyhouse" etiketiyle 2.5 milyona yakın gönderi paylaşıldı. Yayın programı olan Netflix'teki "Tiny House Nation" belgeselleri ve İngiliz mimar George Clarke'ın televizyon programları Tiny house'a gösterilen ilginin büyüklüğünü gösterdi.

Tiny house lara yoğun ilgi!

Trende katılan en ünlü isimler arasında Elon Musk bulunuyor. Musk, "SpaceX" girişimi çalışmaları için Teksas'ta bir tiny house kiraladığını açıkladı.

Bir İngiliz firması olan Tiny Housing Co'ya göre, tiny house yapısının inşaat malzemeleri daha az olduğuna dikkat çekti. Tiny Housing Co'nun ,  ortalama bir evin enerjisinin yüzde 20 ve ya 30'unu kullanıldığını söyledi.
Rüzgar enerjisi veya güneş panelleriyle kişi, taşınabilir, çevre dostu ve ipoteksiz bir evde yaşama imkanı buluyor.

ABD'li tiny house üreticisi New Frontier Design'ın CEO'su David Latimer yaşanan yoğunluğu şu sözlerle anlattı, “Pandemide tiny house'lara talep patlaması gördük."
 

Aras Bulut İynemli tiny house satın aldı!


Geri Dön