25 / 04 / 2024

TKDK'dan imar barışı çağrısı!

TKDK'dan imar barışı çağrısı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, imar barışının girişimciler için bir fırsat olduğunu belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu. 



TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, imar barışının girişimciler için bir fırsat olduğunu, atıl haldeki yapıların IPARD projelerinden yararlanarak yatırım alanlarına dönüştürülebileceğini söyledi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, TKDK Giresun İl Koordinatörü Kurşun, konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yayınladı. Kurşun, açıklamasında 31 Ekim'de sona erecek olan başvuru süresinin 31 Aralık tarihine ertelendiğini hatırlattı.

İmar barışı ile ruhsatsız yapıların kayıt altına alınacağını söyleyen Kurşun, uygulamanın Giresun'da girişimciler açısından fırsat oluşturduğunu ifade etti. 

Kayıt altına alınan yapıların içerisinde bulunan atıl bölümlerin ticari işletme olarak ruhsatlandırılmasıyla kurumlara sağlanan hibe destekleriyle buraların tarım ürünleri ve el sanatları üretim alanlarına dönüştürülebileceğini belirten Kurşun, "Bu yapılar başta mantarcılık olmak üzere yöresel gıda ürünleri ve metal, ahşap, taş, deri, dokuma, seramik atölye işletmeleri için iş yeri olarak değerlendirilebilir. Kurumumuz söz konusu sektörlerde yüzde 55 hibe ile yatırımcılarımıza destek oluyor" açıklamasında bulundu.


Geri Dön