26 / 04 / 2024

TL'nin reel değerinde yüzde 5.5 artış gerçekleşti!

TL'nin reel değerinde yüzde 5.5 artış gerçekleşti!

Reel döviz kuru endeksi, şubat ayında tüketici fiyatları bazlı olarak yüzde 5.5 artış gösterdi.



Merkez Bankası'ndan aktarılan verilere göre, 2003=100  bazlı reel efektif döviz kuru endeksi TÜFE bazında 69.69 puana yükseldi. Şubat verisi ile birlikte aralıksız yükseliş 3 aya ulaşmış oldu. Bu arada TÜFE bazlı reel döviz kuru ocak ayında 66.28 puandan 66.08 puana revize edildi. 

TL nin reel değerinde yüzde 5.5 artış gerçekleşti!

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; REK, kasım ayında gördüğü 60.45 ile tarihi dip seviyeden dönmüştü. Reel efektif döviz kuru endeksleri Türkiye'nin fiyat düzeyinin dış ticaret yaptığı ülkelerin fiyat düzeylerine oranının ağırlıklı geometrik ortalaması alınarak hesaplanıyor.

Denklemde reel efektif kurun azalışı, TL'nin reel olarak değer kaybettiğini, diğer bir anlatımla Türk mallarının yabancı mallar cinsinden fiyatının düştüğünü gösteriyor.

TL nin reel değerinde yüzde 5.5 artış gerçekleşti!

Endeksteki değişim TCMB'nin TL'deki değer değişimlerinin enflasyona yansımasına verebileceği tepkiler açısından yakından takip ediliyor.

Merkez Bankası'ndan son dakika haberi! TL'de zorunlu karşılık oranları arttı!

TEFE TÜFE Mart 2021 oranları öğrenme!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön