28 / 03 / 2024

TMB Türk Ticaret Müşavirlerini ağırladı!

TMB Türk Ticaret Müşavirlerini ağırladı!

TMB, yurtiçinde ve de yurtdışında birçok ödül almış olan, LEED Platin Sertifikalı yeşil Genel Merkez Binasında bu kez tüm dünyada görevli Türk Ticaret Müşavirlerini ağırladı.



Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün lider meslek kuruluşu Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yurtiçinde ve yurtdışında birçok ödül almış olan, LEED Platin Sertifikalı yeşil Genel Merkez Binasında bu kez tüm dünyada görevli Türk Ticaret Müşavirlerini ağırladı. 


T.C. Ekonomi Bakanlığı'nda gerçekleştirilen 3. Türk Ticaret Müşavirleri Konferansı kapsamında Ankara'da bulunan ticaret müşavirleri ile TMB'nin organizasyonunda buluşan Türk inşaat sektörünün önde gelen temsilcileri, farklı ülkelerdeki yatırım fırsatları konusunda görüş alışverişinde bulundu. 


Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat YENİGÜN davete ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Türk müteahhitlik firmaları, dünyanın dört kıtasında, 104 ülkede rakipleriyle hem yüksek kaliteli, hem de uygun fiyatlı üretimle başarıyla rekabet etmektedir. Ancak başarımızın ardındaki çok önemli bir başka unsur devletimizin, değerli büyükelçilerimizin ve ticaret müşavirlerimizin mevcut ve potansiyel pazarlarımızda yolumuzu açmak için gösterdikleri çabalardır. Sayın Bakanımızı ve değerli ticaret müşavirlerimizi Türk inşaat sektörünün ulaştığı düzeyi simgeleyen yeşil genel merkezimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz." dedi. 


Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 62 yıldan bu yana sürdürdüğü görevi takdirle izlediğini bildiren ve TMB'ye bu organizasyon için teşekkür eden Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKCİ ise yaptığı konuşmada, “Bugün dünyanın 104 ülkesinde toplam 300 milyar dolarlık 7700'den fazla projeyi yerine getiren, dünyada bizim yüzümüzü ak eden müteahhitlerimizin, yol arkadaşlarımızın ve ticaret müşavirlerimizin, ataşelerimizin buluşması son derece önemlidir. Müşavirlerimizin birincil görevi, bulundukları ülkelerde Türk müteahhitlerimizin, yatırımcılarımızın, şirketlerimizin önünü açmak, ticari ilişkilerini geliştirmektir. Türkiye, yarattığı muazzam ticaret hacmiyle, ekonomik ortaklık temeline oturmayan hiçbir ilişkinin sürdürülebilir olduğuna inanmamaktadır. " dedi. 



Geri Dön