24 / 04 / 2024

TMSF, Nergis Tekstil 'i 8.5 milyon dolara satışa çıkardı!

TMSF, Nergis Tekstil 'i 8.5 milyon dolara satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), işadamı Cavit çağlar 'ın borçlarından dolayı 2004 'te devraldığı, Nergis Tekstil 'i satışa çıkardı. Nergis Tekstil Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 'nün ihalesi 6 Ekim 'de kapalı zarf ve açık artırma yöntemleriyle yapıla



8.5 milyon dolar teminat

Resmi Gazete 'de yayımlanan bilgilere göre, Bursa 'da bulunan Nergis Tekstil Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, haczedilen ve faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkuller, menkuller (makina, teçhizat, demirbaş v.s), marka, endüstriyel tasarımlar ile internet alan adından oluşuyor. Nergis Tekstil Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için muhammen bedel 85 milyon dolar olarak belirlendi. İhaleye katılabilmek için TMSF 'nin Vakıflar Bankası İstanbul Avrupa Kurumsal Merkez şžubesi nezdinde bulunan hesabına 8 milyon 500 bin doları teminat yatırılması isteniyor. İhaleye katılacak isteklilerin gerekli evrakı 5 Ekim 'e kadar Satış Komisyonuna teslim etmesi gerekiyor.

Tesis gezilebilecek

Bu arada, ihale şartnamesi 2 bin dolar bedelle satın alınabilecek. Ayrıca katılımcılar, şartname ekinde yer alan Gizlilik Taahhütnamesini imzalayarak ve 2 bin dolar yatırarak Nergis Tekstil Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile ilgili tesis ziyaretinden yararlanabilecek. Tesis ziyareti, 21 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında açık tutulacak.
Hürriyet


Geri Dön