24 / 04 / 2024

TMSF, Toprak Center'a fiilen el koyuyor

TMSF, Toprak Center'a fiilen el koyuyor

"Babamız vesayet altına alınsın" diyen kızlarının Toprak Center'a girişini yasaklayan Halis Toprak da aynı durumla karşı karşıya. TMSF, bugün fiilen el koyacağı binaya Toprak'ın girişini yasaklayacak



Kendisinden 54 yaş küçük lise öğrencisi Nazlıcan Tağızade'yle evlenen işadamı Halis Toprak, kendisi hakkında "Vesayet altına alınsın" davası açan kızlarının Beşiktaş'taki Toprak Center binasına girişini yasakladı.
Dün sabah Toprak Center'a işlerine gitmek isteyen Halis Toprak'ın kızları bina girişindeki güvenlik görevlilerinin "Giremezsiniz" uyarısıyla karşılaştı. Sebebini sorduklarında, "Halis Toprak'ın emri gereği bugünden itibaren holding binasına girişiniz yasaklandı" yanıtını aldılar.


Bu arada Taarruf Mevduatı Sigorta Fon Kurulu, Halis Toprak'ın tüm varlığına el koyma kararı aldı. İki hafta önce iki şirketine el konan Halis Toprak'ın, 20 şirketinin yönetim ve denetimi bugünden itibaren TMSF'ye geçecek. TMSF'nin yapacağı operasyonla birlikte Toprak grubunun tüm şirketleriyle holding merkezinin bulunduğu Toprak Center'a fiilen el konulmasının ardından Halis Toprak'ın da Toprak Center'a girişi yasaklanacak. TMSF, Toprak Center binasını Toprak'ın borcu nedeniyle satışa çıkarmış ve binayı Çalık grubu almıştı. Ancak binada düne kadar Halis Toprak'ın şirketleri faaliyet gösteriyordu.

`Yargıya inanıyoruz'Toprak Grubu adına yapılan yazılı açıklamada ise el koyma karanının hatalı olduğuna değinilirken şöyle denildi:
"TMSF, Toprak Grubu'nun davalarını geri çekmesi ve taşınmazlarımızın yandaşlarına hediye edilmesini sağlamak ve grubumuzu TMSF ile masaya oturtmak için grubumuzun borcunu `ölümü gösterip sıtmaya razı etmek' amacıyla milyar dolarlara çıkarabilir veya 2 şirketimiz gibi diğer 20 şirketimizede el koyabilir, ancak yüce Türk yargısının TMSF'ye borcumuzu fazlasıyla ödediğimizi karara bağlayacağına inancımız tamdır."


7 kızı dilekçe vermişti
Halis Toprak'ın kızlarının holding binasına girişini yasaklamasına kadar varan olay, kızları Aynur Toprak, Şükran Toprak, Ayfer Toprak, Mine Toprak, Ayla Zengin Toprak, Aysel Duruk ve Sevgi Toprak Tunga'nın avukatı Burhan Apaydın'ın Sarıyer Adliyesi'nde 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne "Halis Toprak'ın vesayetinin kaldırılması istemini" içeren dilekçe vermesiyle başladı.
Dilekçede, 71 yaşındaki Toprak'ın 12 çocuk sahibi olduğu ve Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı sırada Kuşadası'nda kendisinden 54 yaş küçük 17 yaşındaki Nazlıcan adlı `kız çocuğuyla' evlendiği ifade edildi. Dilekçede, evliliği "Türk toplumunun aile kavramının kutsallığı ve ahlak anlayışına aykırı düştüğünden Toprak'ın adeta toplum dışına itildiği" kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:
"İşini gücünü bırakıp Kuşadası'nda balayı yaşama durumuna geçip Toprak Holding'in yönetimsiz bırakılması sonucunda taahhüt olunan borçlar da ödenmeyince TMSF tarafından holding ve holdinge bağlı olan şirketlere ve şirketlerle birlikte tüm gayrimenkullere el konularak Halis Toprak'ın elinden holdingle ilgili tüm yetkileri alınmıştır. Konu Türk medyasının diğer yayın organlarında da ele alınarak meşhur bir filmin ismi olan `Züğürt Ağa' deyimi kullanılarak Halis Toprak aciz ve zavallı bir tip olarak nitelendirilmiştir."

Bugün el konacak şirketler

Ayfer İnşaat Malzemeleri
 Toprak Oto Yedekleri
 Toprak Demirdöküm San.
 Toprak Dış Ticaret
 Toprak Hava Taşımacılığı
 Toprak Kâğıt Pazarlama
 Toprak Kâğıt Sanayi
 Toprak Seramik ve Gıda
 Toprak Ser. ve İnş. Malz.
 Toprak Sigorta Aracılık
 Toprak Temizlik Kâğıdı
 Toprak Tüketim Malları
 Toprak Elektrik
 Toprak İlaç ve Kim.
 Toprak İlaç Pazarlama
 Toprak Kâğıt Pazarlama
 Toprak Enerji San.
 Toprak Holding
 Toprak Otomotiv
 Toprak Madencilik

Daha önce el konan iki şirket
Toprak İnşaat
Toprak Seniteri ve Turizm

Nedim Şener/Milliyet


Geri Dön