26 / 04 / 2024

TOGG şarj ücreti belli oldu mu? TOGG şarj ücreti ne kadar? TOGG kaç dakikada şarj olur?

TOGG şarj ücreti belli oldu mu? TOGG şarj ücreti ne kadar? TOGG kaç dakikada şarj olur?

TOGG şarj ücreti gündemde yer alan konulardan bir tanesidir. Peki TOGG şarj ücreti belli oldu mu? İşte detaylar!



TOGG ŞARJ ÜCRETİ NE KADAR?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun şarj istasyonu ağı olarak bilinen Trugo'da fiyat listesi ilgili vatandaşlar için yayımlandı. Bu bilgilere göre, kW/s başına birim ücret 7,99 liraya denk geliyor. Bu halde de kısa menzilli ile uzun menzilli TOGG'un kilometre başına ne kadar yakıt harcayacağı da açıklandı.

TOGG'un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarında kapasiteler menzile göre değişiklik göstermektedir. Kısa menzilli TOGG 52,4 kWh bataryası ile birlikte 314 kilometre yol alabiliyorken, uzun menzilli TOGG 88,5 kWh bataryası ile birlikte 523 kilometre yol gitme potansiyeline sahip.

TRUGO'DA FİYAT SABİTLENDİ!

Trugo'da da aracın şarj maliyeti belirlendi. kWs başına 180 kW'lık ve 300 kW'lık olan  istasyonlarda birim fiyat 7,99 liradır. Şarjın dolması ile şarj istasyon alanında otopark kullanılması ile birlikte dakikada 0,5 lira ücret talep edilecektir. Başka bir deyişle batarya kapasitesi 52,4 kWh olan kısa menzilli 314 kilometre menzile sahip olan TOGG’un şarj ücreti Trugo istasyonlarında 418.6 TL olurken kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 TL’ye tekabül ediyor.

Diyelim ki; 88,5 kWs batarya kapasitesine sahip olan 523 kilometre uzun menzilli TOGG'un şarj  edeceksiniz onun maliyeti de 707.1 TL’ye ulaşırken, kilometre başına harcadığı enerji ise 1,35 TL oldu.

KULLANIMA BAĞLI OLARAK DEĞİŞEBİLİR!

Bilindiği üzere elektrikli araçlarda kilometre başına harcanan enerji fiyatı da sürücünün kullanım alışkanlıkları değişiklik göstermektedir. İçten yanmalı motorlarda da olduğu gibi performanslı kullanımda yakıt artarken elektrikli araçlarda da bu durum gerçekleşmektedir.

Klima ya da ısıtma sistemlerinin kullanımı, bunu yanında hava şartları, eğim, yol şartları, sürücünün kullanım dinamikleri de aracın lastik donanımına kadar olan yakıt tasarrufunu olumlu ya da olumsuz etkileyecek pek çok madde yer alıyor.

TOGG KAÇ DAKİKADA ŞARJ OLUR?

Tek şarj ile batarya kapasitesine göre 300 km ve 500 km menzile sahip iki farklı güç paketi sunulmaktadır. Aracın bataryalarının 30 dakikadan daha kısa bir sürede yüzde 80 şarj edilebileceği açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön