25 / 04 / 2024

Tokal İnşaat cirosunu 250 milyon TL'ye taşıyacak!

Tokal İnşaat cirosunu 250 milyon TL'ye taşıyacak!

340 konutluk Agena Park"ta ve Denizli"de gerçekleştirdikleri 112 konutluk TOKİ projesinde sona yaklaşan Tokal İnşaat, İstanbul"da birkaç lokasyonda birden araştırma ve fizibilite çalışmalarını devam ettiriyor



340 konutluk Agena Park"ta ve Denizli"de gerçekleştirdikleri 112 konutluk  TOKİ  projesinde sona yaklaşan Tokal İnşaat, İstanbul"da birkaç lokasyonda birden araştırma ve fizibilite çalışmalarını devam ettiriyor.

17 bin 500 metrekare alan üzerinde 70 bin 679 metrekare inşaat alanına sahip olan Agena Park'ta 340 konut ve   26 mağaza bulunduğunu belirten Tokal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Alkan, 2010 yılında yaptıkları 230 milyon TL"lik ciroyu bu yıl 250 milyon TL"ye taşımayı hedeflediklerini dile getirdi. İnşaat yan sektörlerinde de faaliyet gösterdiklerini, sözünü ettiği rakamları konut, inşaat malzemesi ve demir satışından elde ettikleri rakamların toplamı olduğunun altını çizen Alkan, ellerindeki projelerde sona yaklaşırken İstanbul"un farklı bölgelerinde konut ve ofis projeleri gerçekleştirmek için arsa ve proje çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Agena Park"ta satışı devam eden 90 civarında konut bulunduğunun altını çizen Alkan, 2011 yılında yeni projeler için arsa arayışlarını sürdüklerini kaydetti. Topkapı"da bir ofis projesi için görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Alkan, œProjelerimizin hepsi de hazırlık safhasında oldukları için kesin bir şeyler söylemek mümkün değil. çok yakın zamanda netlik kazanacağını söyleyebilirim. dedi.

TOKİ"ye devam edebilirdışında da yeni projeler geliştirmek istediklerini dile getiren Alkan, arsa sahipleri ile görüşmelerin sürdüğünü ve bazı yatırımları gerçekleştirdiklerini kaydetti. Özel girişimlerin dışında taahhüt işleri de yaptıklarını belirten Alkan, œDenizli"de geçtiğimiz yıl ihalesini aldığımız 112 konutluk konut projesinde planların önünde gidiyoruz. Kısa sürede bitirerek teslim edeceğiz. Bundan sonrada gerek TOKİ, gerek Emlak Konut, gerekse Özelleştirme İdaresi Başkanlığı"ndan bizim konseptimize uygun arsalar olursa konut projeleri inşa etmek istiyoruz diye konuştu.

TEM yolu ulaşıma açılınca değeri artacak
şžu an inşaatı devam eden Esenyurt-Tem bağlantı yolunun 2011 yılında tamamlanması ile Agena Park"ta bir değer artışı yaşanacak. TEM Otoyolu"na direkt bağlanmanın ulaşımı kolaylaştıracağına dikkat çeken Alkan, œUlaşım kolaylığı, çevrede başka marka konutlarda yaşamın başlaması ve cazip ödeme kolaylıklarının desteği ile Agena Park"ta bütün dairelerimizi satmayı planlıyoruz diye konuştu.

Seçimler konut satışını etkilemez
Konut sektöründe de birkaç yıldır devam eden yükselişin bu yıl içerisinde de aynı ivme ile devam edeceği fikrini taşıyan Alkan, Türkiye"yi bekleyen seçim sürecinin konut satışlarını olumsuz etkilemeyeceğinin altını çiziyor. œHaziran seçimleri 2011 yılında inşaat sektörünün yükseliş grafiğini çizeceği gibi çok büyük bir talep patlaması olmayacağı kanaatindeyiz. Seçimlerden sonra Eylül ayına kadar sektörde bir durgunluk yaşanması beklenebilir. Sonraki süreç de seçim sonuçlarına paralel olarak değişiklik gösterecektir. Herkesin bildiği gibi ekonominin lokomotifi inşaat sektörüdür. 2011 yılında artacak olan yatırımlar ekonomiyi olumlu yönde etkileyerek, yapılacak olan projeler büyük bir istihdam oluşturacağı için işsizlikte de ciddi bir düşüş olmasını bekliyoruz diye konuşuyor.


Geri Dön