24 / 04 / 2024

Tokat Almus'a bungalov evleri yapılacak!

Tokat Almus'a bungalov evleri yapılacak!

Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, ilçe turizmine ivme kazandıracak olan bungalov evleri projesine başladıklarını kaydetti.OKA destekleri ile sosyal tesisler hizmete sunulurken bu kapsamda 2 adet jet ski ile bir adet tekne kazandırılmıştı.



Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, ilçe turizmine ivme kazandıracak olan bungalov evleri projesine başladıklarını kaydetti.

Tokat’ın Almus ilçesinde Baraj Gölü kıyısında belediyeye ait olan 35 dönümlük arazi üzerine daha önceki yıllarda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekleri ile sosyal tesisler hizmete sunulurken bu kapsamda 2 adet jet ski ile bir adet tekne kazandırılmıştı. Bu projeyi takiben İller Bankası aracılığı ile 400 bin TL’ye 5 dönümlük araziye spor aktivitesi ve çocuk oyun alanları ile kamelyaları kapsayan bir çalışma yapıldı. Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, ayrıca belediye öz kaynakları ile 20 konutluk bungalov tipi ev ile 30-40 karavanı kapsayacak kamp alanı için harekete geçti. Başkan Arıkan, bu proje içinde aqua parkında yer alacağını belirterek, “Ödenek akışına göre önümüzdeki yıl 12 dönümlük arazi üzerinde bungalov tipi evler ile mokamp alanı ile aqua parkın hizmete girmesi planlanıyor. Almus Baraj gölümüz bölgemizde en büyük yapay göl hacmine sahip olup, çevresindeki doğal güzellik halkın ilgisini çekiyor. Ancak buraya gelen insanların aktivite zenginliği olmadan barınma ve konaklama tesisleri yeterince bulunmadığından arzulanan ziyaret düzeyi yakalanamamıştır. Göreve geldiğimizden itibaren hayata geçirilen ve geçirilecek olan bu tesislerle Almus turizm olarak diğer ilçelerin önüne geçmeyi hedeflemektedir. Hayata geçtiğinde bu tesislerin ilçe turizmine katkısını göreceğiz” diye konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön