19 / 04 / 2024

Tokat Belediyesi'nden esnafa kira desteği!

Tokat Belediyesi'nden esnafa kira desteği!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, belediye meclis toplantısında esnaflarla ilgili alınan kararları esnaf odaları temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda açıkladı.



Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu önderliğinde gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında kentte faal olarak hizmet veren esnaflarla ilgili kararlar alındı. Alınan kararları esnaflara duyurmak için Belediye Sosyal tesislerinde esnaf odalarının temsilcilerinin katılımı ile toplantı düzenlendi.

Milliyet'te yer alan habere göre, ülke genelinde alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında Tokat Belediyesi olarak esnafın yanında olduğundan bahseden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Meclis üyelerimizle aldığımız kararları 5-6 aylık zaman dilimi için aldık, süreç devam ederse ikinci bir karar alabiliriz” ifadelerini kullandı.

Belediye olarak birçok katkı verdiklerini ve meclis toplantısında tüm meclis üyeleriyle oy birliği sağlayıp bazı kararlar aldıkların anlatan Eroğlu, “Özel halk otobüsçülerimizin aylık vermiş olduğu kiralar var, Çekenli İş Merkezinde faaliyet gösteren kooperatiflerimizin bize ödediği kiralar var. Yine terminalimizdeki seyahat acentaları ve esnafımızın bizlere ödediği kiralar var. Yine her sefer başına alınan çıkış ücretleri var. Çekenli İş Merkezimizdeki kooperatiflerimizden alınan çıkış ücretlerimiz var. Biz 2 başlıkta hem kiralarda hem de çıkış ücretlerinde fayda sağlayacak bir çalışma yaptık. Üniversiteye taşıma yapan 11 nolu kooperatifimiz 1.1.2021 yani ocak ayından başlamak üzere 6 aylık süre boyunca 1.7.2021 tarihine kadar kira ücretlerinde yüzde 50 indirim yaptık. Aynı şekilde 3 nolu kooperatifimiz de ise 1.1.2021-1.5.2021 tarihine kadar 4 aylık zaman diliminde kiralarında yüzde 50 indirim yaptık. Terminal kiralarımızı da 1 Ocak 2021-1 Haziran 2021 tarihine kadar yüzde 50 indirimli bir şekilde almış olacağız. Bunun yanında çıkış ücretlerimizde de yüzde 50 indirim sağlayacağız. Çekenli İş Merkezimizdeki minibüslerimizden 1 Ocak 2021-1 Mayıs 2021 tarihleri arasında hem kiralar yüzde 50 indirimli hem çıkış ücretlerinde yüzde 50 indirim yapacağız. Tüm bunlar öngörülerinize göre belediye olarak yaklaşık 1 milyon lirayı aşkın bir paradan fedakarlık etmiş olacak. Onu da siz değerli esnaf, kooperatif ve üyelerimize katkı olarak sağlamış olacağız” dedi.


Geri Dön