26 / 04 / 2024

Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkımlar başladı!

Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkımlar başladı!

Tokat Belediyesi tarafından Hatuniye Camisi önündeki alanın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulmasını amaçlayan Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı.



Tokat Belediyesi tarafından hayata geçirilen Meydan Çarşısı Projesi’nin 2. etap çalışmaları başladı. 30 milyon liralık proje kapsamında Yeşilırmak İlkokulu binası yıkıldı. 


Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 58 yıllık ilkokulda yapılan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Eroğlu meydan projesinin 3 etapta yapıldığını ifade ederek yurt binasının yıkılarak yerine iş merkezi yapıldığını açıkladı.


Eroğlu, "4 bin metre kare alan üzerinde bulunan okulun yerine 16 derslikli bir okul yapma şartı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaptık. Okulun yapılacağı alan belediyemiz tarafından Gülbahar Hatun ilkokulun yanında satın alındı. Kısa bir süre içerisinde ihalesini yaparak inşaat işlemine başlayacağız. Bu süre içerisinde ise öğrenciler çevre okullara taşınması ile ilgili milli eğitim çalışma yaptı. Kimseyi mağdur etmeden bu çalışma bitmiş olacak" ifadelerini kullandı.


Yıkılan okulun yerine tek katlı yeraltı otoparkı yapılacağını vurgulayan Eroğlu,"120 araçlı otoparkta ayrıca köy minibüslerine de yer vereceğiz. 9 bin metrekarelik meydan projesinde kapsamında Hatuniye caminin her iki tarafında meydan oluşturulacak. 7 aylık bir süre içerisinde bu çalışmanın tamamlanmasını ön görüyoruz. Yıkım çalışmaları kapsamında ayrıca okulun yanındaki bazı iş yerleri de yıkılacak. 3’üncü etap çalışmalarında ise Taşhan ile Hatuniye Cami arasında kalan iş yerleri yıkılarak ihaleye çıkılacak. Eylül ayında ihale işlemleri ile birlikte o bölgede de çalışmalar başlatılacak. 2018 yılı içerisinde meydan projesini Tokat’ımıza kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.



Milliyet 


Geri Dön