20 / 04 / 2024

Tokat Novada Alışveriş Merkezi açıldı!

Tokat Novada Alışveriş Merkezi açıldı!

Tokat’ın ilk büyük alışveriş merkezi törenle açıldı. Tokat-Turhal yolu üzerinde eski sebze halinin yerine Turkmall ile Yıltaş Grup'un ortaklığında yapılan Novada Alışveriş Merkezi (AVM) 14 ayda inşa edildi...




Tokat’ın ilk büyük alışveriş merkezi törenle açıldı.


Tokat-Turhal yolu üzerinde eski sebze halinin yerine Turkmall ile Yıltaş Grup'un ortaklığında Novada Alışveriş Merkezi (AVM) 14 ayda yapıldı. 60 milyon yatırım değerine sahip Novada Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 17 bin 750 metrekare alan üzerine kuruldu. 90 mağaza, 15 kafe-restoran ve eğlence alanlarının yer aldığı AVM, sade bir törenle hizmete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta kurdeleyi Sivas TSO Başkanı ve Yıltaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, Türkmall CEO'su Levent Eyüboğlu birlikte kesti. Açılışın ardından vatandaşlar kentin ilk AVM’sini gezerek alış-veriş yaptı.


Sivas TSO Başkanı ve Yıltaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, AVM’nin bölgeye hitap edeceğini ve ekonomik girdi sağlayacağını belirterek, “Yatırım Tokat’ın geleceğine güvenilerek yapıldı. Yaklaşık 100 milyon TL yatırım yaptık. Burası bir cazibe merkezi oluyor. Sadece Tokat’lının değil Sivas ve Amasyalının da gelerek buradan alışveriş yapacağı bir mekan. Bu da Tokat’a kazanım getireceğini düşünüyoruz” diye konuştu.


Yaklaşık bin 500 kişiye istihdam olanağı sağladığı bildirilen AVM’nin yılda 5 milyon ziyaretçi ağırlaması hedefleniyor.



Milliyet


Geri Dön